Džejms Vord Prauz (Reuters)
Džejms Vord Prauz (Reuters)

A u Šefildu - ludilo do 104. minuta: Penal dao, penal oduzeo Vest Hemu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 17:17

Oli Mekbarni heroj Šefilda koji i dalje nema pobedu u Premijer ligi

Retki su timovi u Ligama petice koji nisu pobedili od starta sezone. Uoči današnjeg dana, bili su to Almerija u Španiji i Šefild Junajted u Engleskoj. A iako nije izbrisao nulu iz kolone sa ovosezonskim prvenstvenim pobedama, tim sa Bramal Lejna imao je razloga za slavlje u 21. kolu Premijer lige. Spasao se fenjeraš poraza u 103. minutu utakmice i sprečio Vest Hem da još čvršće uhvati priključak za evrozonom - 2:2.

Sve je slutilo na novi poraz najslabije odbrane Engleske elite nakon što je Džejms Vord Prauz u 78. minutu raspalio po sredini gola sa bele tačke. Povela je ekipa Dejvida Mojesa sa 2:1 i domaćin sve do sudijske nadoknade nije uspevao da joj ozbiljnije zapreti. Najavljena je nadoknada od šest minuta, ali splet okolnosti na terenu postarao se da ona potraje više nego duplo duže od predviđenog. Prolongirao ju je crveni karton za Brustera na jednoj, odnosno isključenje Cufala na drugoj strani, a onda, u devetom minutu nadoknade Oli Mekbarni našao se u sendviču između golmana i defanzivca rivala i dosuđen je jedanaesterac za Oštrice. Penal nakon kojeg se Mekbarni postarao da njegov tim konačno dobaci do brojke od 10 bodova.

Izabrane vesti

Mnogo se toga izdešavalo tokom sudijskog dodatka. Osim dva isključenja, dok je neoprezno skrivio jedanaesterac, Alfons Areola se povredio i morao da ustupi mesto među stativama Lukašu Fabijanskom. Dugo pauza pred izvođenje penala, te promena čuvara mreže, ipak nije omela Mekbarnija koji je savladao Poljaka iako mu je ovaj pročitao stranu. Ali ludilo u nadoknadi doživelo je vrhunac nekoliko desetina sekundi po izjednačenju. Jer već na drugoj strani, fudbaleri Vest Hema uspeli su da pošalju loptu u šesnaesterac rivala, a da jedan rvački zahvat Bouvena i Ahmedhodžića, bude okarakterisan kao prekršaj u napadu. U neverici je bio Dejvid Mojes verujući da je njegov tim dva puta ozbiljno oštećen u samo nekoliko minuta.

Prvo poluvreme obeležili su pogoci momaka koji odavno nisu postizali golove. Ben Brereton Dijaz nije opepeli čitav prvi deo sezone u dresu Viljareala, da bi dolaskom u Šefild otvorio premijerligaški račun već na debiju.Čileanac je u 44. minutu poništio gol Maksvela Kornea iz 28, Kornea koji je prekinuo sušu dugu preko godinu i po gana. Ipak, malo pre isteka sat vremena igre Dijaz je pokazao da je golgeterska rđa i dalje tu, budući da je uputio traljav udarac u zicer situaciji. Mogao je tada Šefild tada da dođe do preokreta, ali je dvadesetak minuta kasnije kažnjen.

Odavno Šefild izgleda kao glavni kandidat za ispadanje iz Premijer lige. Kako i ne bi kada ima ubedljivo najslabiju odbranu u engleskoj eliti, odbranu koja je u 21. meču sezone došla do 50. i 51. primljenog gola. Lošiji skor u istoriji Premijer lige imao je samo Barnsli tokom takmičarkse 1997/98 kada je na 19 mečeva primio 50 pogodaka. Remi je danas bio puna kapa Šefildu, ali moraće oštrice do neke pobede kako bi im se rasplamsao instinkt za preživljavanjem.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Arsenal - Kristal Palas 5:0 (2:0)

/Gabrijel 11, Henderson 37ag, Trosar 59, Martineli 90+4, 90+5/

Brentford - Notingem Forest 3:2 (1:1)

/Toni 19, Mi 59, Mope 68 - Danilo 3, Vud 65/

Nedelja

Šefild Junajted - Vest Hem 2:2 (1:1)

/Dijaz 44, Mekbarni 90+13pen - Korne 28, Vord Prauz 78pen/

17.30: (4,40) Bornmut (3,70) Liverpul (1,80)

Ponedeljak

20.45: (1,67) Brajton (3,80) Vulverhempton (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Šefild junajtedDžejms Vord PrauzBen BreretonVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara