Foto: Reuters
Foto: Reuters

Abpfiff - Poslednji zvižduk za Šalke u Bundesligi

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.04.21. | 23:45

Tim iz Gelzenkirhena prazom na gostovanju Bilefeldu oprostio se od elite

Abpfiff. Jedna reč bila je dovoljna da kaže sve, u nju je stao oproštaj Šalkea od Bundeslige na društvenim mrežama sa jasnim i dubokim značenjem - poslednji zvižduk.

Poslednji zvižduk na utakmici u Bilefeldu osim što je okončao duel 30. kola, simbolično je označio i kraj Šalkeovih 30 godina učešća u Bundesligi u kontinuitetu.

Izabrane vesti

Tim sa bogatom tradijicom večeras je i teoretski izgubio šansu da ostane u eliti i tako stavio tačku na period od tri decenije. Od ulaska u bundesligaški rang posle usešne sezone 1990/91, Šalke je uspeo da se ustali u vrhu nemačkog fudbala i sjajan period ukrasi sa tri Kupa Nemake i jednim Superkupom, dok je prvenstvo čak pet puta završavao kao vicešampion. Ipak, vrlo brzo nakon što je izgubio trku za tron u sezoni 2017/18, klub iz Gelzenkirhena upao je u rezultatsku krizu, a tek dve pobede od januara 2020. godine najbolje oslikavaju stanje u kojem se klub nalazi.

U sezoni za zaborav, četiti kola pre kraja takmičenja, sa 13 osvojenih bodova Šalke je zatvorio jedno poglavlje u klupskoj istoriji.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara