Adam Lalana (©Twitter Brighton & Hove Albion)
Adam Lalana (©Twitter Brighton & Hove Albion)

Adam Lalana je Brajtonov – Englez ubedljvo najplaćeniji u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 22:04

Doskorašnji fudbaler Liverpula ozvaničio saradnju sa Brajtonom do leta 2023. godine

Ugrabio je Brajton krupnu zver za svoje standarde, i to bez obeštećenja, pošto je Adam Lalana stigao kao slobodan igrač, a klub sa juga Engleske vezao ga je ugovorom na tri godine. Kada je reč o zaradi, bivši reprezentativac Gordog Albiona nije mnogo nazadovao u odnosu na cifru koju je imao na Enfildu – umesto nedeljnih 110.000 evra, inkasiraće blizu 100.000, a kada je reč o godišnjoj zaradi ona će biti umanjena sa 5.700.000 evra na nešto više od 5.000.000 evropskih novčanica. Apsolutni rekord kada je reč o Brajtonovoj istoriji isplaćivanja zarada.

Osim plate, Lalana će imati i drugačiju ulogu u odnosu na onu koja ga je krasila poslednje tri sezone u Liverpulu. Tada je češće bio epizodista i izvesno je da će biti projektovan u lidera ekipe, odnosno igrača koji će nastupati standardno. Šef stručnog štaba Galebova, Grem Poter svestan je koliko Lalanino iskustvo i tehnička potkovanost mogu da donesu Brajtonu u narednoj sezoni u elitnom rangu engleskog fudbala. Premijerligaški CV mu je poprilično bogat i podrazumeva nastupe za Sautempton i Liverpul, 196 utakmica, 30, golova i 28 asistencija, a pored zavidne klupske statistike treba pomenuti i 34 nasupa za reprezentaciju Engleske.

Izabrane vesti

Kada je 2014. godine potpisivao za Liverpul priželjkivao je trofeje koje je kroz godine koje su dolazile i osvajao. Dao je mali doprinos Liverpulovom osvajanju Lige šampiona i Premijer lige. Sada u dresu Brajtona nije realno očekivati pehare, ali će 32-godišnji vezista pokušati da da doprinos tome da ekipe sa Falmer stadiona i u narednim sezonama zadrži status stabilnog premijerligaša sa ambicijom da se napadne gornji deo tabele.



tagovi

Adam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara