Foto: Senko Župljanin
Foto: Senko Župljanin

Adem Ljajić smiren posle vatrenog debija: Trebalo se potvrditi pred mojim ljudima

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 20:50

Pazarac poručio i da je potreban napredak fudbala u Mozzart Bet Superligi Srbije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Da su imali pravo izbora, Pazarci teško da bi mogli da osmisle bolji scenario za prvi meč Adema Lajića u klubu iz rodnog mu grada. Golčina u 65. minutu za pobedu protiv Napretka stigla je samo sedam minuta po ulasku u igru bivšeg reprezentativca Srbije. Projektil sa više od 25 metara bio je neuhvatljiv za Vladimira Savića.

Izabrane vesti

Majstor je proslavio mirno, bez euforije, pozdravljajući se sa oko 7.000 naviječa na sve tri tribine Gradskog stadiona. Prethodni gol u najjačem rangu srpskog fudbala upisao je početkom decembra 2009, u pobedi Partizana nad OFK Beogradom u Humskoj (3:0).

Smirenim tonom je posle meča protiv Napretka pričao o velikoj pobedi, čiji je glavni arhitekta.

“Čudna utakmica. Dobar debi. Srećan sam zbog svih ovih ljudi što su došli na stadion, hvala im na tome. Pokazali su da je ovo grad sporta, a pre svega grad fudbala. Još jednom im hvala, kao i čitavoj ekipi, šefu (Siniši Dobrašinoviću), svima iz uprave... Nastavljamo dalje. Pobedili smo, to je najvažnije. Idemo iz utakmice u utakmicu, da sanjamo, pa ćemo da vidimo dokle ćemo da dođemo”, rekao je Ljajić za Mozzart Sport.

Osvrnuo se na taj 65. minut.

“Kad sam dobio loptu, video sam da mi protivnički igrač dolazi sa leve strane. Samo sam hteo da napravim prostor, da on ne bi mogao da mi sa te strane priđe. Nisam imao dilemu, znao sam da ću odmah da je šutnem. Samo sam gledao da pogodim lepo, da lopta ode tamo gde je na kraju i otišla”.

Priznaje da nije bilo lako osvojiti tri boda u duelu sa Kruševljanima, naprotiv.

“Bilo je teško. Mnogo je utakmica u mojoj karijeri, ali stvarno je danas bilo baš teško. Trebalo je potvrditi te godine truda i rada, godine koje sam uložio u sve ovo. I sve to pred mojim ljudima. Mislim da sam uspeo u tome. Nadam se da su svi srećni i zadovoljni, ali ovo je samo početak. Idemo dalje”, arhivirao je pobedu 31-godišnji ofanzivni vezista.

Izneo je i prve utiske o nivou Mozzart Bet Superlige. 

“Kvalitet fudbala znamo svi kakav je... Moramo da napredujemo. To se odnosi na nas i na čitavu ligu. O tome nekom drugom prilikom. Najvažnije je da smo mi danas pobedili. Puni smo utisaka”, konstatovao je Adem Ljajić.


tagovi

Adem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara