Ado i Bukari dobijaju srpsko državljanstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 11:47

Baraku Baharu će drastično biti olakšan posao prilikom izbora igrača za Mozzart Bet Superligu

Crvena zvezda će u narednoj sezoni imati popriličan broj stranih fudbalera u svojim redovima, što bi potencijalno moglo da predstavlja ozbiljan problem za Baraka Bahara prilikom sastavljanja ekipe za Mozzart Bet Superligu, ali prema saznanjima Informera, prvotimci srpskog šampiona Edmund Ado i Osman Bukari nalaze se u procesu dobijanja srpskog državljanstva, što će značajno olakšati posao izarelskom stručnjaku.

Kao što je poznato, prema aktuelnim pravilima u Mozzart Bet Superligi, klubovi najvišeg ranga takmičenja imaju pravo da koriste četvoricu stranih igrača, pa otuda dolazi do potrebe za vađenjem državljanstva. Kako piše Informer, Edmund Ado je odavno ušao u proces, dok je za Bukarija tek počeo, ali se očekuje da će obojica u dogledno vreme dobiti srpske pasoše.

Izabrane vesti

Isti izvor podseća da u Crvenoj zvezdi trenutno od stranaca nastupaju Omri Glazer, Aleks Vigo, Irakli Azarov, Kings Kangva, Edmund Ado, Osman Bukari, Piter Olajinka, Žan Filip Kraso, a treba računati i Emanuela Late Lata, koji bi uskoro trebalo da zaduži Zvezdinu devetku.

Srpske pasoše već su dobili Prucev i Kanga, koji neće zauzimati mesto stranaca u Mozzart Bet Superligi. Čekaju se Edmund Ado i Osman Bukari, posle čega će Barak Bahar dobiti mnogo veći manevarski prostor za izbor igrača u domaćem šampionatu.

Edmund Ado je nedavno stigao iz subotičkog Spartka za obeštećenje od 400.000 evra, a u srpski fudbal je zvanično došao u januaru ove godine, kao slobodan igrač, nakon raskida sa Šerifom iz Tiraspolja. Osman Bukari je prošlog leta stigao iz Genta za obeštećenje od 3.000.000 evra i pokazao se kao kvalitetno rešenje na poziciji desnog krila.


tagovi

Edmund AdoOsman Bukari

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara