©AFP
©AFP

Ado nema mira ni u reprezentaciji: Fudbaler Zvezde na udaru javnosti posle debakla od SAD

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 18:48

Reprezentativac Gane među igračima koji su se našli na meti kritičara, selektor stao u odbranu veziste

Oktobarske provere nisu donele mnogo toga pozitivnog iz perspektive Gane čiji su reprezentaitvci pretrpeli poraze od Meksika (0:2) i Sjedinjeniha Američkih Država (0:4). Crne zvezde su se na posebno intenzivnom udaru kritčara našli posle jučerašnjeg duela sa izabranicima Grega Berhaltera.

Kao glavni krivci za četiri lopte u Nurudinovoj mreži okarakterisani su defanzivni kvartet i Edmund Ado. Fudbaler Crvene zvezde, uprkos svim problemima sa kojima se suočava na klupskoj pozornici, dobio je poziv Krisa Hagtona, ali ga glavobolje nisu zaobišle ni u reprezentativnom dresu.

Izabrane vesti

Naime, fudbalska javnost u Gani osudila je izbor selektora da Adu pruži svih 90 minuta protiv Sjedinjenih Američkih Država uprkos činjenici da defanzivni vezista u klupskom dresu još nema ni minut na zvaničnim utakmicama. Razočarani učinkom defanzive Crnih zvezda novinari su Hagtona na konferenciji posle ukatmice pitali po kom osnovu je igrač Crvene zvezde, koji ima 14 minuta na terenu u crveno-belom dresu od maja, dobio veću minutažu od najbližih saradnika na sredini terena na čelu sa prvim zvezdama Tomasom Partijem i Mohamedom Kudusom, međutim Irac je stao u odbranu igrača i istakao da je sva odgovornost na njemu.

"Razumem sve kritike. Bavim se ovim poslom dugo i znam šta utakmice znače ljudima. Znam takođe da je tu i pozitivnih rezultata. Kvalifikovali smo se na Kup afričkih nacija i ako bilo ko misli da nam je to poklonejno - nije. Morali smo da prođemo kroz kvalifikacije. Iako smo bili favoriti bilo je potrebno ostvariti rezultat. Izbor igrača je moja odgovornost i na meni je da radim na problemima sa kojima se suočavamo. Nekad su povrede to što nas sputava, u pojedinim situacijama su nam suženi izbori, ali težimo ka tome da nađemo pravi recept. Dovoljno sam dugo ovde da znam šta možemo da ostvarimo, bez obzira na pojedine loše periode. I iz kriza smo izazili bolji. Loše izdanje protiv SAD takođe može da bude lekcija", rekao je Hagton.

Podsetimo, Ado još nije upisao zvaničan debi za Zvezdu, a u protokolu se našao samo za suret sa Voždovcem. Vezni fudbaler iz Gane nije se naigrao ni u nazvaničnim utakmicama s obzirom na to da je do sada upisao samo 14 minuta letos protiv Fenerbahčea, a na muke kroz koje prolazi nadovezala se presuda FIFA da je dužan da plati Šerifu preko 1.200.000 evra.


tagovi

reprezentacija GaneEdmund AdoFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara