(Star sport)
(Star sport)

Advokat neće dočekati Severinu: Krilni napadač stavio Partizan pre reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 18:50

Selektor je razočaran izborom pojedinaca

Jedan gaf protiv Partizana, a jedan u njegovu korist. Pre nekoliko sedmica je Ksander Severina naprasno napustio Beograd pod obrazloženjem da mu nije na vreme isplaćen bonus za potpis ugovora sa crno-belima, ali se u međuvremenu vratio u Srbiju i pokazao da mu je do Parnog valjka stalo. Na taj način valja tretirati informaciju da je krilni vezista stavio klub iz Humske ispred reprezentacije.

Severina se posle godinu dana našao na spisku selekcije Kurasaoa, ali se neće pojaviti na okupljanju. Kako su javili mediji koji prate dešavanja u reprezentaciji minijaturne države iz Kariba, Severina je među trojicom igrača koji su rešili da se ne pojave na okupljanju i trening kampu u Alanji.

Izabrane vesti

To znači da će se Holanđanin biti posvećen Partizanu tokom dve sedmice pauze između prethodnog i narednog meča u Mozzart Bet Superligi. U Lučanima se vratio u tim posle suspenzije u večitom derbiju, a imaće dovoljno vremena da se spremi za sudar sa Spartakom, pretposlednjeg martovskog dana. Posledično tome, trener Igor Duljaj računaće na jednog od aduta i u narednim danima, kad će pratiti stanje povrede Mateusa Saldanje, koji je propustio minula dva duela, u kojima je Parni valjak osvojio samo bod.

Crno-beli su do četvrtka slobodni, a onda se vraćaju treninzima. Bez Sameda Baždara, koga je Dragan Stojković pozvao u A selekciju za mečeve sa Rusijom i Kiprom.

Osim Severine, Diku Advokatu se tokom priprema u Turskoj, neće javiti ni Entoni van den Hurk (Helmond) i Kevin Falida (RKC), ali selektor za njih ima razumevanja. Za neke druge momke – ne.

To se odnosi na Rišedlija Bazura (AZ Alkmar), Džastina Klajverta (Bornmut), Tahita Čonga (Luton), Džošuu Breneta (Tvente), Sontija Hansena (NEC), koji su poreklom iz pomenute države u Karibima, ali se nadaju da bi mogli da dobiju poziv Holandije, čija je Kurasao kolonija.

„Nadali smo se da bi mogli da pristanu da igraju za nas. Ostala su tri meseca pre početka kvalifikacija za Mundijal 2026. i to znači da verovatno moramo da ubedimo pomenute momke da igraj za Kurasao. Lično, ne razumem njihovu odluku. Ako postojio šansa da se pojavite u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta, nije mi jasno zašto je ne iskoriste. Naročito, ako znamo da su na spisku Holandije 24. ili 25. Za mnoge će biti teško da igraju za Holandiju. Na primer, tamo Bazur je tamo 27. igrač“, razočarano deluje Dik Advokat, selektor Kurasaoa.



tagovi

FK PartizanKsander SeverinaReprezentacija Kurasaa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara