Navijači AEK-a (©Reuters)
Navijači AEK-a (©Reuters)

AEK bez dvojice najboljih strelaca, nada u raspucanog Gaćinovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 14:05

Superliga Grčke: Atinski žuto-crni jure pol-poziciju, danas (16.30) na stadionu Peristerija protiv Atromitosa. Gosti bez Levija Garsije i Nordina Ambrabata

Činilo se na početku sezone da će Panatinaikos da se prošeta do krune u Grčkoj, ali Zeleni Ivana Jovanovića su pali, a to su iskoristili gradski rivali AEK i Olimpijakos da se uključe u borbu za titulu kod Helena. Pred poslednje kolo ligaškog dela sezone, pred plej-of, poznati su svih šest ekipa koji nastavljaju bitku za titulu – Panatianaikos, AEK, Olimpijakos, PAOK, Volos i Aris.

Atinski žuto-crni imaju dva boda manje od Panatinaikosa, ali i meč manje koji će danas (16.30) da odigraju sa gradskim rivalom Atromitosom na stadionu Peristerija. Ukoliko AEK slavi izbiće na čelnu poziciju i imaće velike šanse da tu ostane pred doigravanje i poslednjih 10 utakmica u sezoni.

Izabrane vesti

Domaćin je prvi ispod crte, sedmi, nema šanse da se domogne plej-ofa. U odličnoj formi je nekadašnji srpski reprezentativac Mijat Gaćinović koji je postigao dva gola na prethodna dva meča protiv OFI-ja i Asterasa. Bivši igrač Vojvodine, Ajntrahta, Hofenhajma i Panatinaikosa postigao je ove sezone sedam pogodaka na 18 utakmica.

16.30: (9,50) Atromitos (4,90) AEK (1,35)

Prošle nedelje na Kritu dva gola je delo Marokanca Nordina Amrabata, strelca osam golova u Superligui Grčke. Njega neće biti danas u timu zbog kartona, kao i najboljeg strelca tima Levija Garsije (11 pogodaka) koji je povrđen. U tim se vraćaju kapiten Arauho, Šimanski i Fernades, kao i dugo odsutni Mohamedi. Domaći Atromitos ne može da računa na povređenog Suareza i Kibrakidisa.

Na klupu nekadašnjeg šampiona sedi Argentinac Matijas Almeida. Žuto-crni nisu primili gol na prethodne dve utakmice.

U prvom delu sezone na novom stadionu, AEK je dobio gradskog rivala sa 1:0 golom Amrabata iz penala u četvtom minutu sudijske nadoknade. Tradicija je uz žuto-crne koji su dobili devet od 10 poslednjih duela protiv današnjeg rivala.

GRČKA 1 – ODLOŽENI MEČ 21. KOLA

Sreda

16.30: (9,50) Atromitos (4,90) AEK (1,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AEK AtinaAEKAtromitosGrčka 1Grčka Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara