Foto: AFP
Foto: AFP

AEK bez rešenja za Le Taleka: Francuz odbio Sent Etjen, plata sprečava ostanak u Atini

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 13:10

Francuski vezista na prekretnici, rešenje u magli

AEK je zimski prelazni rok dočekao sa namerom da pauzu iskoristi za preko potrebnu reorganizaciju igračkog kadra, a među primarnim zadacima sportskog sektora je da rastereti budžet kluba. U planovima atinskog kluba je da troškove prevashodno smanji rastancima sa igračima koji su u drugom planu a imaju visoke plate. Pomenuti kriterijumi uticali su da u AEK-u krenu intenzivno da traže rešenje za rastanak sa Damijanom le Talekom, francuskim vezistom koji prema pisanju grčkih medija ima ugovor vredan 700.000 evra.

Činjenica da grčkoj prestonici na bivšeg igrača Crvene zvezde gledaju kao prekobrojnog i kao nepotreban teret za limitirani budžet kluba intenzivirala je potragu za rešenjem i istovremeno privukla pažnju klubova od kojih je prvi reagovao Sent Etjen. Klub sa bogatom istorijom stupio je u kontakt sa defanzivnim vezistom, saznaju francuski mediji, međutim usledio je negativan odgovor Le Taleka. Razlog zbog kojeg je vezni fudbaler odbio ponudu kluba iz domovine ostao je nepoznat, ali nagoveštava da rastanak AEK-a i 31-godišnjeg igrača neće proteći baš kako su se u klubu nadali.

Izabrane vesti

Podsetimo, Le Talek je u Atinu stigao nakon epizode u Monpeljeu kao želja Vladana Milojevića, međutim nakon odlaska srpskog trenera pao je u drugi plan te je šansu dobijao uglavnom sa klupe i u završnicama utakmice. Francuz je mesto u srcu terena izgubio pored Andrea Simoesa i Damijana Simanskog koji su bili okosnica AEK-a u veznom redu i praktično neizostavni deo ekipe koja je prvi deo sezone završila na drugom mestu u šampionskoj trci, sa 11 bodova zaostatka.


tagovi

Damijan Le TalekAEKAEK AtinaSent EtjenGrčkaGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara