Matijas Almeida (Reuters)
Matijas Almeida (Reuters)

AEK-ov general i pre i posle bitke: Dvojica novinara, jedan se smejao kad sam rekao da smo došli po trijumf

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 02:52

"Danas njega nema ovde. Ne volimo da nas potcenjuju. Tražili smo poštovanje", rekao je trener atinskog velikana Matijas Almeida

"General Almeida i njegovi komandosi pokazuju svoju magiju i u Evropi", ovim naslovom je grčki Sport 24 opisao podvig AEK-a u Brajotnu.

Šampion Grčke došao je na Ostrvo kao autsajder, a u Atinu se vraća okićen lovorikama. Zato što je jedan čovek verovao u senzaciju, zato što je tu svoju veru udahnu svojim ratnicima, između ostalih i Mijatu Gaćinoviću strelcu jednog od golova u pobedi 3:2.

Izabrane vesti

Imao je Almeida zapaženu internacionalnu karijeru, osvojio Seriju A i dva kupa Italije sa Lacijem, kao i Superkup Evrope. Ostavio traga u reprezentaciji u Argentine sa 40 nastupa uz saigrače poput Havijera Zanetija, Gabrijela Batistute, Huana Sebastijana Verona, Dijega Simeonea, Ernana Krespa. U Rimu je delio svlačionicu sa Alesandrom Nestom, Sinišom Mihajlovićem, Marselom Salasom, Robertom Manćinijem, Pavelom Nedvedom...

Čovek koji ima Olimpijsko srebro iz Atlante sa Argentinom, koji je uz Lacijev nosio dres River Plejta, Sevilje, one moćne Parme, te milanskog Intera, logično, ne voli kada ga neko nipodaštava, kada potcenjuje njega i njegove igrače.

Zato je, nakon skalpa De Zerbijevog Brajtona, tima koji pod komandom italijanskog stručnjaka igra verovatno najatraktivniji fudbal u Premijer ligi i liči na konkurenta za Ligu šampiona naredne sezone, Almeida dočekao svojih pet minuta... Na konferenciji za medije.

"Mnogo verujem u naporan rad koji pružamo svakoga dana. Uvek poštujem protivnike. Imao sam poverenja, izgarali smo protiv sjajnog tima kako bismo ostvarili pobedu. Radili smo kao celina i to me čini najponosnijim. Zajedno smo oko godinu dana i dva meseca. Došli smo u Englesku da igramo onako kako inače igramo. Protivnik nas je povremeno terao na drugačiju igru, ali ovaj tim odiše ratničkim duhom", pravio je Almeida šlagvort za ono što je na kraju usledilo: "Prošle sezone osvojili smo prvesntvo i kup. Ideal nam je fudbal zasnovan na timskom radu. U životu se ponašam kao što to činim i na treninzima tako da volim da poštujem ljude i da budem poštovan. Tražili smo poštovanje na evropskoj sceni. Juče su se dva novinara pojavila ovde na konferenciji, a kada sam rekao da smo došli da pobedimo, jedan se nasmejao. Danas njega nema ovde. Očigledno, ne volimo da nas potcenjuju. Svesni smo veličine ovog tima", zaključio je Almeida.

Lako je biti general posle bitke. Ali Almeida je uvek bio prisutan za svoju četu.


tagovi

AEK AtinaAEKMatijas AlmeidaBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara