Bruno Alves (©Reuters)
Bruno Alves (©Reuters)

AEK posle Almeide doveo i Bruna Alvesa

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 18:34

Portugalac pravo iz kopački u direktorsku fotelju

Sezona za zaborav je iza atinskog AEK-a. Počelo je šokantnom eliminacijom u kvalifikacijama za Ligu konferencije od Veleža, nastavljeno ispadanjem u četvrtfinalu grčkog kupa, a završeno petim mestom u prvenstvu, što znači da sledeće sezone žuto-crni neće igrati na međunarodnoj sceni.

Čak četvorica trenera sedela su na klupi Atinjana u takmičarskom ciklusu 2021/22, s tim da će Matijas Almeida povesti tim i u nove izazove. Za kormilom je na startu bio Vladan Milojević, u oktobru ga je nasledio Argiris Janikis, a od marta je kao vršilac dužnosti do dolaska Argentinca ekipom komandovao Sokratis Ofridopulos. Od danas, AEK ima i novog sportskog direktora - Bruna Alvesa.

Izabrane vesti

Angažovanje nekadašnjeg reprezentativca Portugala prilično je iznenađujuće, imajući u vidu da je tek pre nekoliko dana okončao igračku karijeru, te nema direktorsko iskustvo iza sebe. Poslednji klub u bogatoj karijeri bio mu je Apolon Smirnis iz predgrađa Atine, a osim što su prethodnih godinu dana bili komšije, veza sa AEK-om mu je i to što je nosio žuto-crni dres u sezoni 2004/05, kada ga je Porto poslao na pozajmicu u Grčku.

Kao igrač koji je tokom karijere promenio dosta klubova širom Evrope i više od decenije bio standardan reprezentativac Portugala (po triput učestvovao na svetskim i evropskim prvenstvima, a 2016. osvojio kontinentalno takmičenje), Bruno Alves sigurno ima odlične kontakte u svetu fudbala, te mu je verovatno to i bila preporuka za angažman u klubu koji je 12 puta bio šampion Grčke. Poslednji put 2018. godine.

Tokom igračke karijere Alves je nastupao za Porto, Zenit, Fenerbahče, Kaljari, Rendžers, Parmu...


tagovi

Bruno AlvešAEK AtinaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara