Jasin Bunu (©Reuters)
Jasin Bunu (©Reuters)

Afrički kup nacija razlog zašto Bono nije prešao u Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 11:39

Doskorašnji golman Sevilje objasnio šta je bila prepreka da ostvari transfer karijere

Odlukom da ovog leta napusti Sevilju Jasin "Bono" Bunu postao je jedan od najznačajnijih igrača na tržištu. Hteli su ga Real Madrid (zbog povrede Tiba Kurtoe) i Bajern Minhen, međutim, Marokanac je završio u Saudijskoj Arabiji.

Posao sa Bajernom je propao pošto su ga Bavarci tražili samo na pozajmicu, dok se ne oporavi Manuel Nojer, što Sevilji nije odgovaralo, a u razgovoru za špansku radio stanicu Kanal Sur, Bono je otkrio zbog čega je propao transfer u Real.

Izabrane vesti

Iskusni čuvar mreže tvrdi da je bio prvi izbor Karla Ančelotija nakon što se Kurtoa povredio, ali su mu reprezentativne obaveze za Maroko i učešće na Afričkom kupu nacija sledeće zime pokvarile transfer karijere.

"Tako sam shvatio. Kada su analizirali situaciju i shvatili da bih zbog učešća na Afričkom kupu nacija propustio veliki broj utakmica u važnom periodu za Real Madrid, u klupskom rukovodstvu su odustali od mog dolaska. Uz to, imali su rezervnu opciju koja im je više odgovarala (Kepa)", objasnio je golman Al Hilala.

Bono je na kraju završio u Saudijskoj Arabiji, a finansijski uzdrmana Sevilja dobila nešto više od 20.000.000 evra. Za razliku od njega, drugi reprezentativac Maroka, Jusef En Nesiri, ostao je u Andaluziji uprkos najavama da će i on promeniti klub.

"Afrički kup nacija je u velikoj meri uticao na obojicu u ovom prelaznom roku, ali Jusef zna kako da se nosi sa situacijom i dobro je, ne deluje mi da je tužan. Cilj mu je da uspešno odigra sezonu, a kako je prelazni rok završen svi igrači Sevilje sada će se koncentrisati na tim i izazove koji im predstoje. Uveren sam da ćemo gledati jednu drugačiju Sevilju u odnosu na prošlu sezonu", očekuje Marokanac koji je član Sevilje bio prethodne četiri godine.

Odlaskom Bona otvorio se prostor za Marka Dmitrovića koji je preuzeo ulogu startera od starijeg kolege, s kojim je prošle sezone u dobroj meri delio minutažu. Upravo je to i bilo presudno da Bono potraži drugi klub. Delovalo je da će postati deo velikog Reala, međutim, morao je da se zadovolji Al Hilalom.



tagovi

Saudijska ArabijaJasin BonoSeviljaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara