Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Beluizdadova treća sreća, Radža kažnjena, FUS traži bodove za opstanak

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.07.21. | 09:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Alžir 1)

Rezultati u poslednjih nekoliko kola alžirskog prvenstva su takvi kao da se svi plaše da osvoje titulu. Lider ES Setif nikako da se sastavi, ali i Beluizdad je posle serije odličnih rezultata počeo da kiksira. Zato je trenutno iza rivala, sa poenom manje, ali i odigranom utakmicom manje. Ukoliko savlada danas 13-plasiranu Magru, ponovo će preuzeti pol poziciju i tako će na najbolji način da zaleči rane posle poraza od Tlemsena u prošlom kolu. Sa Magrom je Beluizdad ove godine već dva puta imao loše iskustvo. Prvo su u ligi, u aprilu odigrali samo 0:0, a zatim je u maju Magra eliminisala favorizovanog rivala iz Kupa Alžira posle penala, pošto u 120 minuta igre nismo videli nijedan pogodak.

RADŽA KAZABLANKA – RENESANS, 20.30

(Fudbal, Maroko 1)

Sva drama u Maroku je završena, pošto je Radža osvajanjem Kupa konfederacija obezbedila učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, čak i da završi prvenstvo na trećoj poziciji. Zato sada igra rasterećeno i ostvarila je samo jednu pobedu u poslednjih pet kola. Posle poraza u direktnom okršaju od Vidada postalo je jasno da će titulu da osvoji gradski rival. Uoči duela sa Renesansom navijače Radže je sačekala neprijatna vest. FS Maroka je kaznio klub sa zabranom registrovanja novih igrača zbog toga što igračima nisu isplaćena dugovanja za bonuse u iznosu od 4.200.000 dolara. Renesans će tu situaciju probati da iskoristi i da dođe do opstanka vrednih bodova. Ima razloga za optimizam, nije izgubio na osam vezanih utakmica.

BERIKAN – FUS RABAT, 20.30

(Fudbal, Maroko 1)

FUS Rabatu pobeda danas donosi i definitivno opstanak u elitnom rangu. Možda mu i remi bude dovoljan, ako Renesans i Rapid ne budu trijumfovali u ovom kolu. Sa druge strane Berkan ne može da završi prvenstvo više od četvrte pozicije, a za nju će da se bori sa Muludijom. Berkan nije pobedio FUS na poslednjih sedam susreta, od februara 2017. godine. Tri puta je izgubio, četiri puta su odigrali nerešeno, a samo je na dva meča Berkan uopšte uspeo da postigne po jedan gol. FUS nije pobedio na poslednjih pet mečeva.

USM ALŽIR – BISKRA, 21.30

(Fudbal, Alžir 1)

Šampionski tron je USM Alžiru najverovatnije nedostižan, ali daleko od toga da su mu sve lađe potonule i da preostalih sedam mečeva ne treba da odigra maksimalno motivisano. Trenutno je četvrti na tabeli, na poziciji koja vodi u Kup konfederacija, ali veliki je broj klubova koji ga izazivaju i žele da mu preotmu tu poziciju. Biskra je mirna na sredini tabele i USM bi na svom terenu trebalo da izađe na kraj sa njom. Dužan joj je za dva uzastopna poraza na prethodna dva susreta, oba rezultatima 1:0. Od 2005. godine na mečevima ovih timova nije viđeno više od dva gola.

AIN MLILA – ES SETIF, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Serija užasnih rezultata ES Setifa mora u nekom momentu da bude prekinuta. Navijačima tog tima idealno bi bilo – večeras! Trenutni lider alžirskog prvenstva ide u goste 14-plasiranoj Mlili, a bodovi su mu neophodni u borbi za titulu sa Beluizdadom i Saurom. Nije osvojio ceo plen četiri uzastopna kola, samo je dva puta remizirao, tako da mu već viđena titula klizi iz ruku. Na poslednja dva gostovanja je primio ES Setif ukupno sedam golova, od Medee je izgubio sa 3:1, a od Orana sa čak 4:0. Na svom terenu je u martu ove godine Mlilu savladao sa 4:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara