Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Borba samo u Kamerunu, Kotonsport nanišanio novu titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 09:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kamerun 1)

Vodi se borba za plej-of u Kamerunu, tamo će po dva najbolja tima iz obe grupe. Bambutos je posle 14 kola treći na tabeli sa 26 bodova, dok Bamenda zauzima petu poziciju sa 21 poenom. S tim što on ima i odigran meč manje. Bambutos i Bamenda su se sastali u ovom veku pet puta, a zanimljivo da nikada do sada na njihovim mečevima nije viđeno više od jednog gola. Dva puta je Bamenda slavila sa po 1:0, jednom je Bambutos trijumfovao minimalnim rezultatom, a dva meča, uključujući i onaj koji su odigrali u aprilu ove godine, završeni su bez golova.

PANTERE – KENON, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Derbi 14. kola. U grupi B tri kluba dele drugu poziciju sa po 20 bodova, a dva od njih su upravo Pantere i Kenon. Njihov direktni okršaj mogao bi da utiče na to ko će da se pridruži već viđenom Kotonsportu na završnom turniru. Kenon nije uspeo da pobedi na poslednjih pet utakmica, ali je zato na četiri uzastopne odigrao nerešeno. Poslednja dva meča, protiv UMS-a i Juton Sportsa završeni su 0:0. Kenon je savladao Pantere na šest od poslednjih sedam duela, u aprilu ove godine je trijumfovao sa 2:0. Poslednji put su odigrali nerešeno 2016. godine, odnosno pre osam utakmica. Tada je bilo 0:0.

UMS – KOTONSPORT, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Najtrofejniji kamerunski tim u domaćim okvirima, Kotonsport, najveći je favorit za titulu ove godine. Prvi je ubedljivo u grupi B i na dobrom je putu da overi plej-of. Nije ga poremetilo ni to što je imao seriju od tri utakmice na kojima je osvojio ukupno jedan poen. Tu lošu formu prekinuo je u prošlom kolu pobedom nad Tonerom (2:0). Današnji njegov rival UMS je u poslednja tri kola tri puta odigrao 0:0. Poslednji put je dao gol 7. jula, u porazu od Panterea sa 2:1. Poslednja tri okršaja UMS-a i Kotonsporta završena su bez pobednika, u maju ove godine je bilo 2:2.

TONER – NJU STAR, 16.30

(Fudbal, Kamerun 1)

Prilika za Toner da osvoji važne bodove u borbi za opstanak. Igra protiv najslabijeg tima u grupi B, Nju Stara. On je već viđen kao putnik u niži rang. Toner još ima šansu da se domogne sedme pozicije u grupi. Nju Star je na 12 utakmica postigao samo šest golova i osvojio je tek sedam bodova. Nije pobedio na poslednjih 11 susreta, a u tom periodu je osvojio četiri poena. Trijumfovao je samo na premijeri, protiv Le Astrea. Prvi okršaj Nju Stara i Tonera ove sezone završen je bez pobednika, 1:1.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara