Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)

AFRIKA: Četvrtfinale Lige šampiona, Janga i ASEK traže senzacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 09:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

TP MAZEMBE – PETRO ATLETIKO, 14.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

U četvrtak je odigrana prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona, Al Ahli je savladao Simbu u Tanzaniji sa 1:0 i tako obezbedio prednost pred revanš. Preostala tri meča su na programu ove subote, a program će da otvori okršaj najboljih klubova Demokratske Republike Kongo i Angole. Mazembe je bio drugi u A grupi, iza neprikosnovenog Mamelodija. Petro Atletiko je malo iznenadio u grupnoj fazi, bio je prvi ispred Esperansa i Etoil Sahela, bez poraza i sa gol-razlikom 5:0. Poslednji put su se Mazembe i Petro Atletiko sastali 2009. godine u kvalifikacijama za elitno takmičenje, tim iz DR Konga je oba puta slavio, sa po 3:0 i 2:1.


JANG AFRIKANS – MAMELODI SANDAUNS, 19.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Posle 23 godine Jang Afrikans će u Tanzaniji da ugosti Mamelodi. Ubedljivo najbolji tanzanijski klub u poslednje dve godine je bio drugi u grupi, ispred Beluizdada i Medime. Samo protiv aktuelnog šampiona Al Ahlija nije mogao ništa. Mamelodi je jedan od glavnih favorita za osvajanje elitnog takmičenja, ako Janga misli da napravi iznenađenje ključno je da zabeleži dobar rezultat kod kuće. Na poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima na svom terenu Jang Afrikans ima 14 pobeda i jedan remi – sa Al Ahlijem (1:1), kada su Egipćani došli do boda golom u 86. minutu.


ESPERANS TUNIS – ASEK MIMOZAS, 22.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Od gostovanja u Sudanu 1. decembra Esperans više nije imao nijedan poraz. Na poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima zabeležio je devet pobeda i tri remija. Od toga, na 10 mečeva nmije primio nijedan gol. Esperans svake godine ulazi u Ligu šampiona kao jedan od favorita, tako je i ove godine. Prvak Obale Slonovače ASEK Mimozas je bio prvi u najslabijoj grupi u eliti, u konkurenciji Simbe, Vidad Kazablanke i Džvaneng Galaksija. Dobra je ekipa, ali Esperans je taj koji se, pogotovo u Tunisu, sve pita. Ne očekuje se veliki broj golova, jednostavno to nije Esperansov stil igre. Žuto-crveni više vole da „udave“ protivnika.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara