©Reuters
©Reuters

AFRIKA: Derbi u Alžiru, sastav iz Hurgade se čini kao lak plen za slavni Al Ahli

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.04.21. | 09:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Burundi 1)

Duel timova koji se bore za opstanak. Inter Star je prvi ispod crte sa 28 bodova, dok je Atletiko Olimpik odmah iznad sa tri boda više. Domaćin je u seriji od tri vezana poraza, ima ih sedam na poslednjih 10 duela. Sa druge strane Atletiko je u nešto boljoj formi, na poslednjih pet mečeva je osvojio sedam od mogućih 15 bodova, ali je u minulom kolu pretrpeo poraz kod kuće. Kada su međusobni dueli u pitanju, na poslednjih sedam Atletiko Olimpik je slavio u četiri navrata, dva susreta su okončana nerešenim rezultatom, dok je Inter slavio samo jednom. Prethodni duel okončan je trijumfom Atletika rezultatom 3:2.

BELUIZDAD - USM ALŽIR, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

Susret Beluizdada i USM Alžira smatra se jednim od derbija šampionata Alžira. Prema zvaničnoj statistici ljuti rivali sastajali su se dosad u 92 navrata, USMA ima dve pobede više (34), dok je 26 duela okončano nerešenim rezultatom. Beluizdad je u tekućoj sezoni bolji, četvrti je na tabeli sa 33 boda, pet više od današnjeg protivnika i šest manje od lidera Setifa. Oba tima su u dobroj formi, fudbaleri aktuelnog šampiona su na poslednjih pet utakmica upisali četiri trijumfa i remi, USM Alžir je na istom uzorku ostvario učinak od tri pobede, uz po jedan remi i poraz. Na prethodnih šest derbija slavili su naizmenično po tri puta, a interesantno je da su poslednji put remizirali još 2014. godine.

BEREKUM ČELSI - VAFA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Koliko je neizvesna borba u šampionatu Gane govori i činjenica da VAFA sedi na 10. mestu na tabeli sa sedam bodova manje od lidera. Berekum Čelsi je dva mesta ispod sa dva boda manje. Ne mogu današnji rivali da se pohvale sjajnom formom, oba sastava su u poslednjih pet utakmica osvojila sedam od mogućih 15 bodova. Nisu ipak dovoljno blizu vrha, a Plavci su i na pet bodova od zone ispadanja. VAFA, inače tim koji je 1999. godine osnovan od strane holandskog Fejenorda, u seriji je od tri trijumfa protiv Čelsija, na poslednjih šest duela slavila je pet puta. Na duelima ovih ekipa dosad nije viđeno više od tri pogotka.

MARICBURG JUNAJTED - SVOLOVS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Maricburg se bori za opstanak, svega tri boda je iznad opasne zone, ali ima i dva meča manje od Čipa Junajteda (prvi ispod crte). Svolos je sa druge strane peti, sa četiri boda i utakmicom manje od trećeplasiranog Golden Erouza i praktično mora da slavi kako bi zadržao šanse da se domogne međunarodne scene. Kraljevi remija (čak 15 ove sezone) su u seriji od čak sedam mečeva bez poraza, ali su samo jednom slavili u tom nizu, dok je Maricburg u poslednje vreme popravio formu, pa na poslednjih pet mečeva ima tri trijumfa, uz remi i poraz. Prethodni i jedini zvanični susret ovih ekipa odigran je u decembru, a okončan je pobedom Svolovsa (2:0).

AL AHLI - EL GUNA, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Jedan od najuspešnijih afričkih klubova i tim koji spada među najtrofejnije na svetu, u 16. kolu egipatskog šampionata dočekuje El Gunu. Al Ahli je drugi na tabeli sa četiri boda, ali i tri utakmice manje od vodećeg Zamaleka, dok je sastav iz letovališta Hurgade 10. sa 12 bodova manje od današnjeg rivala. Crveni đavoli su u ligi pretrpeli samo jedan poraz od početka sezone, kada su pre tri kola pali kod kuće u susretu sa Smuhom (jedini poraz u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima). Oporavili su se sa dva trijumfa i u dobrom raspoloženju čekaju narednog rivala. El Guna je sa druge strane upisala tek jedan trijumf na poslednjih pet mečeva (tri poraza i remi), pa bi sve osim trijumfa Al Ahlija predstavljalo veliko iznenađenje. Sastav iz Hurgade je slavni tim iz Kaira poslednji put nadigrao 2014. godine, od tada je Al Ahli upisao sedam trijumfa (uz jedan remi) u zvaničnim mečevima.

NACIONALNA BANKA EGIPAT - KERAMIKA KLEOPATRA, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Fudbaleri Nacionalne banke Egipat su pretposlednji na tabeli sa 14 bodova, u seriji su od četiri meča bez trijumfa, čak su i nanizali tri poraza. Keramika Kleopatra je u daleko boljoj situaciji, sa 11 bodova više sedi na osmom mestu na tabeli i još uvek može da se domogne međunarodne scene (pet bodova iza trećeplasiranog Piramidsa). Ipak, nije ni sastav iz Gize u mnogo boljem ritmu, na minulih pet duela slavio je samo jednom, osvojio pet od maksimalnih pet bodova. Ova dva sastava samo su jednom delila megdan u takmičarskim mečevima, fudbaleri Keramika Kleopatre slavili su na svom stadionu sredinom decembra minule godine.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara