Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Derbiji u Etiopiji i Ugandi

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.04.21. | 10:26

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Derbi 18. runde prvenstva Etiopije donosi sudar prvoplasirane Fasil Keneme i Bahir Dar Keneme, koja je na trećem mestu. Fasil je stekao pristijnu zalihu od osam bodova u odnosu na najbližeg pratioca, dok je od današnjeg rivala daleko 12 koraka. Oba rivala su u dobroj formi. Fasil je u seriji od 14 susreta bez poraza, na kojima je upisao 12 pobeda, dok je Bahir Dar Kenema neporažena na poslednjih devet duela, prilikom čega je zabeležila pet pobeda.

BIJASHARA JUNAJTED - KOASTAL UNION, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Bijashara Junajted će pokušati da se domogne izlaska na međunarodnu scenu, koja joj je sedam bodova daleko, ali ima meč manje. Istina, tek se čeka da Simba odigra svoje zaostale utakmice, ali Bijashara nije bez šansi. Danas je očekuje sudar sa Koastal Unionom, koji je u donjem domu i na samo šest bodova razlike od prvog ispod crte. Domaćin je nanizao četiri susreta bez poraza, na kojima je dva puta remizirao, dok je Koastal tri puta poražen na prethodnih pet duela.

VAJPERS - BUSOGA, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

U samo osam dana Vajpers i Busoga će treći put da odmere snage. Posle dve pobede Vajpersa u okviru Kupa i prolaska u osminu finala, na red je došao prvenstveni duel, u kojem je branilac titule veliki favorit. Vajpers se nalazi na deobi prvog mesta, pošto ima 36 bodova kao i URA, dok je Busoga stacionirana na 12. mestu sa 17 bodova. Vredi istaći da je gostujući sastav, ne računajuči najnovije okršaje u Kupu, u odličnoj formi u šampionatu. Vezao je četiri trijumfa kojima se iščupao iz opasne zone. Ipak, na terenu Vajpersa u dosadašnja četiri susreta je uvek poražen i nije uspeo ni da zatrese mrežu.

URA - KAMPALA SITI, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Derbi 17. runde prvenstva Ugande igraju URA i Kampala Siti, drugoplasirani i četvrtoplasirani sastav lige. Deli ih šest bodova na tabeli, ali imaju istu ambiciju i sličnu formu. Oba sastava su se izborila za mesto u osmini finala Kupa, a nedavno su doživela poraz. URA je izgubila od trećeplasiranog Eskpresa, koji joj je naneo oba poraza ove sezone, dok je Kampala Siti pala tamo gde nije smela, na terenu branioca krune i trenutnog lidera Vajpersa. Ujedno, pomenuti poraz je bio tek prvi koji je URA doživela na 12 susreta, dok je drugi najtrofejniji tim Ugande takođe zabeležio samo jedan neuspeh na 12 proteklih duela u svim nadmetanjima.

BIDKO BUL - KJETUME, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Kada se prventvo započne sa tri remija i potom dve pobede, malo ko može i da pomisli da će uslediti post dug skoro četiri meseca. To je slučaj Kjetumea, koji već 11 utakmica u prvenstvu Ugande nije uspeo da pobedi. Pored toga ispao je iz Kupa od Ekspresa i kao takav teško da ima čemu da se nada na gostovanju Bidko Bulu. Domaćin je bio siguran u dvomeču Kupa, prošao je u osminu finala, i u naletu je, ne računajući neuspeh protiv Kampale Siti. Prvi duel u sezoni pripao je Kjetumeu, Bikovi će želeti revanš.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara