Ben Malango, napadač Radže Kazablanke proslavlja pogodak (©AFP)
Ben Malango, napadač Radže Kazablanke proslavlja pogodak (©AFP)

AFRIKA: Dobijamo polufinaliste CAF kupa, zanimljivi mečevi i u Keniji i Nigeriji

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 09:35

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

KENIJA CB – BANDARI – 14.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Zanimljiv meč na programu je u Keniji, gde se sastaju timovi iz gornjeg dela tabele. KCB je trenutno na drugoj poziciji sa četiri boda, ali i utakmicom manje od lidera Tuskera. Ima dobru priliku da smanji zaostatak, ali u goste mu dolazi neugodni Bandari, šesti tim na tabeli. Bandari ne zna za poraz na poslednjih sedam utakmica, u tom periodu je najpre vezao četiri pobede, a zatim i tri remija. KCB se oslanjao na prednost domaćeg terena na početku sezone, ali i tu je počeo da posustaje. U poslednja dva susreta kod kuće osvojio je samo jedan bod. U decembru prošle godine je kao gost savladao Bandari sa 2:1.

ENJIMBA – PIRAMIDS – 15.00

(Fudbal, CAF kup)

Sva četiri revanš meča četvrtfinala drugog po kvalitetu klupskog kontinentalnog takmičenja u Africi na programu su danas. Prvo se igra u Nigeriji, gde će Enjimba probati da nadoknadi ogroman zaostatak iz Egipta od 4:1. Enjimba je u periodu od januara prošle godine sve do 9. maja ove godine uspela da veže 20 utakmica bez poraza (samo pet remija) na svom terenu u svim takmičenjima. Sjajan niz prekinuo je Enugu Rendžers. Enjimba je u grupnoj fazi CAF kupa priredila iznenađenje, pošto je bila prva u izuzetno jakoj grupi sa Orlando Pajratsima, ES Setifom i Al Ahlijem iz Bengazija.

DIARAF DAKAR – KOTONSPORT – 18.00

(Fudbal, CAF kup)

Gledali smo neizvesnu utakmicu u Kamerunu, nema razloga da ne očekujemo slično i u Senegalu. Kotonsport je doneo u Dakar prednost od 1:0 iz prvog meča, ali još nije završio posao. Da bi se plasirao u polufinale mora da nastavi niz od pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Diaraf s druge strane mora da prekine svoj negativan niz, pošto ne zna za pobedu na poslednje četiri utakmice, ako računamo i prvenstvo Senegala. U tom periodu postigao je samo jedan gol. Kotonsport je uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom na pet od poslednjih 10 mečeva, od čega dva puta u CAF kupu.

KABILIJA – SFAKSIJEN – 18.00

(Fudbal, CAF kup)

Mali derbi timova iz severne Afrike. Alžirska Kabilija dočekuje Sfaksijen, a iz Tunisa se vratila sa prednošću od 1:0. U domaćem prvenstvu beleži tek prosečne rezultate, pogotovo u poslednje vreme, tako da joj je borba za plasman u Ligu šampiona praktično već izmakla. Prestaje joj da se posveti CAF kupu, a adut joj je odbrana. Na poslednjih šest mečeva tri puta nije kapitulirala. Sfaksijen je u Ligi šampiona 2006. godine dva puta savladao Kabiliju, ali sada je pretrpeo prvi poraz od tog tima. Nema više pravo na grešku, mora da ide na pobedu i gol više. Problem je što je na samo dva od poslednjih sedam mečeva uopšte davao golove.

RADŽA KAZABLANKA – ORLANDO PAJRETS – 18.00

(Fudbal, CAF kup)

Apsolutni derbi čitave četvrtfinalne faze. Radža Kazablanka je glavni favorit da osvoji trofej, a iz Johanesburga se vratila sa solidnih 1:1. Trenutno drugoplasirani tim prvenstva Maroka od poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima izgubio je samo od FAR-a u Kupu, i to posle penala. Grupnu fazu CAF kupa tim iz Kazablanke je završio sa svih šest pobeda, uključujući i dve ubedljive (3:0 i 2:0) nad jakim Piramidsima. Pajratsi su malo rastrzani, u Južnoj Africi je finiš šampionata, a oni tamo moraju da se bore za mesto u CAF kupu sledeće sezone.

AKVA JUNAJTED – ENUGU RENDŽERS – 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Derbi kola u prvenstvu Nigerije. Lider Akva Junajted u Uju dočekuje drugi najtrofejniji nigerijski tim Enugu Rendžers. Čini se da sedmostruki šampion Nigerije neće uspeti ove sezone da se izjednači po broju trofeja sa Enjimbom. Trenutno je 6. na tabeli, sa sedam bodova manje od Akve i utakmicom manje. Akva je u odličnoj formi, nije izgubila na poslednjih 11 utakmica, od 14. februara i meča sa Nasaravom. Na svom terenu je poslebno dobra, ove godine je pobedila na osam od devet utakmica, a na poslednjih sedam je primila samo jedan gol. Prethodna dva duela Akve i Enugua okončana su remijima (0:0 i 3:3).


tagovi

Radža KazablankaCAFEnjimba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara