Ahmed Hamed, fudbaler El Masrija (©Reuters)
Ahmed Hamed, fudbaler El Masrija (©Reuters)

AFRIKA: Egipatska elita u epicentru, bitka za ulazak u najbolju ligu Maroka

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 08:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Oba tima se nalaze u očajnoj formi. Asvan je vezao tri poraza i trenutno je na prvom mestu iznad crte, ali će do kraja šampionata da vodi ljutu bitku za opstanak. Kerakima Kleoparta je na 12. mestu, ne treba da brine oko ostanka u društvu najboljih. Ne može da se pohvali dobrom formom, bez trijumfa je pet kola. U prvom odmeravanju snaga ovih timova bilo je 1:1.

OLIMPIK ŠEIRA - RAC KAZABLANKA

(Fudbal, Maroko 2)

Olimpik Šeira i dalje ima teoretske šanse da se plasira u najbolju ligu Maroka. RAC Kazablanka se bori za opstanak, fali joj dva boda do kraja sezone da bi i metematički obezbedila igranje u drugoligaškoj konkurenciji i naredne sezone. U prvom delu šampionata Šeira je dobila u Kazablanki sa 3:2. Na poslednje dve utakmice ovih timova dolazila je kombinacija gg3+.

VIDAD FES - UNION TURGA, 18.00

(Fudbal, Maroko 2)

Vidad FES je na trećem mestu, ali sa četiri boda manje od drugoplasiranog Kuribga. Union Turga je na petom mestu i ima samo teoretske šanse da u naredna dva kola izbori plasman u elitni rang ove afričke države. Samo pobeda igra i jedni i drugima za nadu da je elita moguća. Fes je dobio u prvom duelu u gostima današnjeg rivala sa 2:1.

EL ENTAG EL HARBI - EL GUNAH, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

El Entag je na poslednjem mestu elitne lige Egipta i teško će do opstanka jer ima sedam bodova manje od tima koji je prvi u sigurnoj luci. El Gunah je bezbrižan na sredini tabele, a bez poraza je već pet kola. "Fenjeraš" je poslednjih šest utakmica odigrao gol-gol. EL Entaf je dobio današnjeg rivala na dve poslednje utakmice, uz tip gg3+.

NACIONALNA BANKA EGIPTA - EL MASRI, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Domaćin je trenutno na mestu koje vodi u niži rang, ali ima šanse da izbori opstanak u narednih osam kola. El Masri je odličan ove sezone, razdvojio je velike rivale iz Kaira, Zamalek i šampiona Al Ahli, ali finalista afričke Lige šampiona ima čak sedam mečeva manje. El Masri bi bio zadovoljan da završi na trećoj poziciji koje vodi u Kup konfederacija, drugorangirano takmičenje na tlu kontinenta. Nije bilo golova u prvom duelu ovih timova.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara