Fudbaleri Esperansa (©Reuters)
Fudbaleri Esperansa (©Reuters)

AFRIKA: Esperans napada novi trofej, uzbudljivo u Nigeriji, igra se u Maroku, Keniji, Kamerunu...

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 08:51

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji danas očekuju na afričkom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Duel ekipa iz sredine tabele šampionata Kenije. Kakemega ima bod više od današnjeg rivala. Gosti su osvojili samo bod u prethodna dva kola. Bidko je samo jednom poražen na prethodne četiri utakmice. Houmbojz nema remi u gostima. Na 10 utakmica je četiri puta slavio i doživeo šest poraza. Kakamega je slavila na svom terenu protiv Bidko Junajteda sa 2:0 krajem januara u prvom delu najbolje lige ove afričke zemlje.

ULINZI STARS - TUSKER, 14.15

(Fudbal, Kenija 1)

Tusker je lider šampionata Kenije sa bodom više u odnosu na KCB i četiri od Leopardsa. Gosti su vezali dva pobede. Ulinzi Stars je pet mečeva bez poraza, sakupio je 11 bodova. Domaćin je primio samo dva gola za poslednjih 450 minuta. Tusker u gostima ima šest pobeda i po dva poraza i remija. Ulinzi je samo jednom poklekao na svom terenu na 10 utakmica. Na pet od šest prethodnih utakmica ovih timova bio je tip 0-2 gola. U prvom delu prvenstva Tusker je na svom terenu slavio sa 1:0.

KOLOMBE LOBO - NJU STAR, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Kolombe Lobo ima samo šest bodova u Grupi B šampionata Kameruna. Nju Star je još gori, ima samo četiri boda i samo dva data gola. Gosti imaju četiri poraza u nizu i to sva četiri identičnim rezultatom - 0:1. U duelu ovih timova u prvom delu sezone mreže se nisu tresle. Na pet vezanih utakmica Kolomba i Nju Stara domaćini nisu zabeležili trijumfe.

JANG SPORTS - TONERE, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Jang Sports je u donjem delu tabele Grupe B elitne lige Kameruna. Samo je jednom slavio na poslednje četiri utakmice. Tonere ima tri boda više od domaćina, a bez poraza je već tri kola. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova pre godinu i po, Tonere je slavio na svom terenu sa 1:0. Pre toga Jang Sports je imao četiri vezane pobede.

MFM FC - KANO, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Kano je na trećem mestu u šampionatu Nigerije, a ima samo bod manje od lidera, Akva Junajteda. Poznato je da je ovo prvenstvo "liga kečeva". Kano se bori za titulu, a na 14 mečeva na gostovanjima samo je dva puta slavio. MFM FC je na 12. mestu i ne mora da brine o opstanku. Poslednja dva meča ovih timova Kano je dobio sa po 1:0.

PRIMEIRO DE AGOSTO - BAIŠA DE KASANŽE, 18.00

(Fudbal, Angola 1)

Primeiro de Agosta je na trećem mestu u šampionatu Angole, pet kola pre kraja. Teško će da ugrozi vodeći tandem Petro i Sagradu, ali je siguran na trenutnoj poziciji. Baiša se bori za opstanak. Nije poražena već tri kola, sakupila je pet bodova. U prvom delu šampionata Primeiro je slavio u gostima protiv današnjeg rivala sa 2:0.

ESPERANS - MONASTIR, 19.00

(Fudbal, Superkup Tunisa)

Esperans je stao u polufinalu Lige šampiona protiv branioca krune Al Ahlija iz Kaira, a sada šampion Tunisa ima šansu da osvoji novi trofej, Superkup. Rival u gradu Radesu je Monastir koji je završio na 10. mestu u šampionatu ove zemlje. Esperans je ubedljivo stigao do krune u Tunisu. U proteklom prvenstvu Esperans je oba puta slavio sa po 1:0 protiv rivala u borbi za trofej.

VIDAD KAZABLANKA - MOGREB TETUAN, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Vidad nije uspeo da se plasira u finale Lige šampiona Afrike. Bolji od tima iz Kazabalnke bio je južnoafrički Kajzer Čifs. Vidad se u prvenstvu Maroka bori za titulu sa gradskim rivalom, Radžom. Sedam kola pre kraja, Vidad ima tri boda više od Radže, sedam kola do kraja. Pobeda protiv Mogreba je imperativ za šampiona ove afričke zemlje ako želi da zadrži prednost u odnosu na gradskog rivala. Na pet vezanih utakmica ovih ekipa dolazio je gol na obe strane (GG). U prvom delu sezone Mogreb je uspeo da odoli šampionu, bilo je 2:2.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeVidad KazablankaVidadEsperans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara