Navijači Esperansa (©Reuters)
Navijači Esperansa (©Reuters)

AFRIKA: Esperans u top formi, Kajzer Čifs juri Ligu šampiona, uzbudljivo u Egiptu, Etiopiji, Nigeriji...

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 08:50

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je na petom mestu u šampionatu Etiopije sa sedam bodova manje od lidera Etiopijan Inšurensa. Sidam Buna je na 14. poziciji od 16 ekipa u elitnoj ligi ove afričke države i čeka je borba za opstanak. Volaita Diha je sakupila 10 bodova u poslednja četiri duela, dok su gosti bez pobede već tri kola.

TATUNE – ESRERANS, 14.00

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans, šampion Tunisa, imao je loš početak, ali je sve bolji. Vezao je četiri trijumfa, primio je samo šest golova na 12 utakmica, ali i dalje nije lider u Grupi A elitnog prvenstva ove zemlje na severu Afrike. Etoal Sahel beži bod. Tatune je takođe u dobroj formi, ima tri uzastopne pobede, četiri utakmice bez poraza, ali zaostaje za šampionom čak 10 bodova. Domaćin daje manje od gola po meču (samo 10 na 12 utakmica). Esperans je dobio narednog rivala sa po 3:0 na poslednja dva duela.

GALAKSI – KAJZER ČIFS, 14.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kajzer Čifs je na petom mestu u Južnoj Africi, ali i dalje ima šansu da bude drugi i izbori Ligu šampiona. Supersport beži pet bodova, uz utakmicu više, pa je i dalje „kota 2“ moguća za ekipu iz Johanesburga. Galaksi je kraj remija u prvenstvu, ima ih čak 10 na 19 mečeva, pa će ovaj tim da se bori za opstanak u jednom od najjačih šampionata na kontinentu. U prvom delu sezone u Johanesburgu bilo je 2:2 u odmeravanju snaga ovih klubova.

GREJT OLIMPIKS – DRIMS, 16.00

(Fudbal, Gana 1)

Na skoro polovini šampionata Gane, Grejt Olimpiks je na sedmom mestu, ali lider Aduana nije mnogo pobegla, samo šest bodova. Drims je u donjem delu tabele, sa dva vezna poraza, ali i sa pozitivnom gol-razlikom, dok domaćin koji je za čak sedam mesta bolje plasiran je u "minusu". Grejt Olimpiks igra mnogo bolje na svom terenu. Na sedam mečeva ima pet pobeda i po jedan poraz i remi, uz samo četiri primljena pogotka.

AKVA JUNAJTED – REMO STARS, 16.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Akva je na četvrtom mestu u Grupi A najbolje lige Nigerija, dok je Remo Stars drugi sa četiri trijmfa i porazom, ima četiri boda manje od Bendela. Akva pred svojim navijačima ima pobedu i poraz, a isti učinak na gostovanjima ima i Remo Stars.

AL ITIHAD – SC ISMAILI, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Ismaili je trenutno na mestu koje vodi u niži rang u Egiptu, ali je sakupio pet bodova u poslednjih pet kola i ulazi u formu na sredini šampionata Faraona. Al Itihad je na šestoj poziciji, može još da se bori za prva četiri mesta i plasman u međunarodna takmičenja. Nije poražen na četiri prethodna duela. Tim iz Aleksandrije igra tvde utakmice na mali broj golova. Na 16 mečeva ovog tima gol-razlika je 16:16. Na svom terenu Al Itihad ima pet trijumfa, remi i dva poraza.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara