Fudbaleri Vidada (©Reuters)
Fudbaleri Vidada (©Reuters)

AFRIKA: Fudbal u Ugandi i Alžiru u senci Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 08:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

MBARA SITI – POLIS – 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Uganda 1)

Sam finiš sezone u Ugandi, ekipama je ostalo da odigraju još po četiri ili pet utakmica. Mbara Siti je pobedama u prethodna dva kola pobegla iz opasne zone I praktično tako obezbedila opstanak. Sada ima devet bodova više od Kjetumea, koji je u zoni ispadanja. Polis je serijom loših rezultata ostao bez šanse da se izbori za izlazak u međunarodno takmičenje. Na poslednjih pet utakmica je osvojio samo dva boda. Ipak, i dalje je ispred Mbare, ima sedam bodova više, ali maksimalan domet mu je sada 4. mesto na tabeli. U martu je Polis savladao Mbaru sa 3:1.

MEMELODI SANDAUNS - AL AHLI - 15.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Derbi četvrtfinala Lige šampiona. Aktuelni prvak Afrike je odbranio u prvom meču prednost domaćeg terena, u Južnu Afriku je odneo odličnih 2:0. Međutim, Memelodi ne treba potcenivati, nije rekao još svoju poslednju reč. Činjenica je da ne blista u poslednje vreme kod kuće, ostvario je samo dve pobede na minulih sedam mečeva na svom terenu u svim takmičenjima. Ipak, veoma je blizu osvajanja titule, treba mu još jedna pobeda u poslednjih četiri kola. U ovom veku je Al Ahli četiri puta igrao protiv Sandaunsa u Pretoriji, ali nikada nije pobedio.

SIMBA - KAJZER ČIFS - 15.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Kajzer Čifsi su praktično već završili sav posao u prvom meču. Trijumfovali su u Johanesburgu sa 4:0, a strelac jednog od golova bio je i naš napadač Samir Nurković. Sada im je u Tanzaniji ostao lakši deo posla i trebalo bi rutinski da overe plasman u polufinale. Simba nije pobedila na samo dve utakmice od poslednjih devet koje je odigrala, protiv Čifsa i Al Ahlija. To pokazuje da su Lavovi dominantni u svojoj zemlji, ali da ipak i dalje kaskaju za kremom Crnog kontinenta. Pokušaće verovatno da se makar časno oproste od elitnog takmičenja.

ES SETIF – BEL AB – 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Fudbaleri ES Setifa su počeli malo da brljaju u poslednje vreme. U prethodna dva kola nisu trijumfovali, odigrali su nerešeno sa USM-om i Relizaneom, a ispali su i iz Kupa Alžira. Ipak, i dalje su prvi, pošto Saura nije iskoristila priliku da smanji bodovni zaostatak, koji sada iznosi pet bodova. Bel Ab se bori za opstanak, opravdano s obzirom na to da ima samo jednu pobedu u poslednjih 14 mečeva, ostvarenu još sredinom februara. Poslednja dva okršaja ovih timova pripali su Setifu, u decembru prošle godine bilo je 2:0.

VIDAD – MC ALŽER – 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Neizvesno je bilo u Alžiru, nema razloga da sumnjamo da će tako da bude i u revanšu u Kazablanci. Vidad i MC Alžer su odigrali u prvom meču 1:1, tako da je sada sve otvoreno. Marokanci su favoriti, najviše zbog domaćeg terena, ali i činjenice da su bez poraza na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima. Vidad je samo jednom ugostio Alžer, 2011. godine i tada je slavio sa 4:0. Posle toga je međutim MC uzvratio na svom terenu sa 3:1, a treći susret su odigrali prošle nedelje. Alžirci su ispali iz Kupa, kaskaju 10 bodova za liderom u prvenstvu. Ostala im je samo Liga šampiona.

ESPERANS TUNIS - BELUIZDAD- 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Drugi alžirski predstavnik ima još bolji rezultat iz prvog meča. Beluizdad je na svom terenu savladao Esperans sa 2:0, tako da bi mu praktično jedan gol mogao da bude garancija da će da igra u polufinalu. Tunižani su izgleda bili mamurni posle osvajanja titule, pa su razočarali svoje navijače u prvom meču, ali i finišu prvenstva. Od poslednjih šest utakmica pobedili su samo na jednoj, a sada su u nizu od tri vezana poraza. Hteli-ne hteli, takvi rezultati utiču na samopouzdanje. Beluizdad bi to trebalo da iskoristi i da prođe dalje.


tagovi

AfrikaVidad KazablankaAl Ahli KairoMamelodi Sandauns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara