Fudbaler Al Ahlija Persi Tau sa trenerom Marselom Kolerom (©AFP)
Fudbaler Al Ahlija Persi Tau sa trenerom Marselom Kolerom (©AFP)

AFRIKA: FUS Rabat u seriji od tri meča bez pobede, počinje 3. kolo Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 09:08

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Kako je Henčela lepo otvorila prvenstvo Alžira, sa tri pobede iz prva tri kola, teško da je iko mogao da pomisli da će tako brzo da ubadne u rezultatsku krizu i da padne blizu zone ispadanja. U prva tri kola Henčela je postigla šest golova, i to protiv najjačih ekipa u ligi, ES Setifa (1:0), Kabilije (2:1) i Beluizdada (3:2). U narednih pet – nijedan! Osvojen je samo jedan poen, protiv Ben Aknuna (0:0), Henčela zato susret sa El Bajadom u 9. kolu dočekuje na 12. poziciji. Gosti su u potpuno suprotnoj situaciji, bez poraza je u prethodnih pet kola (tri pobede i dva remija), pa sa 14 bodova zauzima treće mesto na tabeli. Prošle sezone El Bajad je savladao Henčelu na oba susreta, sa po 2:0 i 1:0.


AL AHLI – BELUIZDAD, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Mogao je Al Ahli, aktuelni šampion Afrike, da bude savršen posle prva dva kola grupne faze Lige šampiona. Međutim, promio je gol na gostovanju Jang Afrikansu u Tanzaniji, u 91. minutu za 1:1, pa sada ima samo četiri poena. I to mu je dovoljno da bude lider D grupe. Egipćani znaju kako se igra elitno takmičenje, tri pobede u Kairu su uglavnom dovoljne za nokaut fazu. Crveni đavoli su pred svojim navijačima uvek favoriti, tako će da bude i danas, kada u Kairo dolazi Beluizdad. Prvak Alžira zasad ima tri boda. Sa Al Ahlijem se Beluizdad sastajao samo dva puta, oba 2001. godine, kada je i u Alžiru i u Egiptu poražen sa po 1:0.


MEDIMA – JANG AFRIKANS, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ovo je drugi meč D grupe. Medima, koja je na premijeri očekivano lako izgubila od Al Ahlija sa 3:0, pre nedelju dana je stigla do prvih bodova u Ligi šampiona. Napravila je iznenađenje i posle preokreta savladala Beluizdad sa 2:1. Pobedonosni gol postigao je Kamaradin u 94. minutu, za veliko slavlje domaćih fudbalera na terenu i malobrojnih navijača na tribinama. Ne očekuje se mnogo veća poseta ni ovog petka, Medima nema veliku navijačku bazu u Gani. Probaće to da iskoristi Jang Afrikans, aktuelni prvak Tanzanije i vicešampion Kupa konfederacije, koji je osokoljen prvim bodom, osvojenim protiv Al Ahlija. Medima i Janga su bili rivali 2016. godine u Kupu konfederacije, u Tanzaniji je bilo 1:1, a u Gani 3:1 za domaćina.


FUS RABAT – IR TANGER, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Nešto slabiji rezultati FUS-a u prethodnih nekoliko sedmica, tri uzastopna meča bez pobede, nisu nužno povod za paljenje alarma. Imao je tim iz Rabata nešto teži raspored, izgubio je od Radže u Kazablanki (0:2), a zatim remizirao sa Berkanom (1:1) i Unionom u Tuargi (0:0). Međutim, ako crni niz nastavi i protiv IR Tangera, jednog od timova koji će se boriti za opstanak, onda ćemo već moći da pišemo o krizi. IR posle 10 kola prvenstva Maroka ima osam poena i samo jednu pobedu. U poslednja tri kola je sve remizirao, mada uglavnom protiv timova iz sredine tabele ili sa samog dna (sa Hasanijom odigroa 1:1). Prošle sezone ga je FUS u Rabatu savladao sa 1:0, ali je potom IR slavio istim rezultatom u Tangeru.


ETOIL SAHEL – AL HILAL OMDURMAN, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Odigraće se danas i jedan meč C grupe, aktuelni prvak Tunisa Etoil Sahel će probati da dođe do prvih bodova ove godine u eliti. Veoma slabo je otvorio Ligu šampiona, prvo porazom od sunarodnika Esperansa, a zatim i kod kuće od Petro Atletika iz Angole, oba puta sa po 2:0. Jasno je, Etoil Sahel nema pravo na kiks protiv Sudanaca, sve osim pobede izvesno će značiti eliminaciju. Al Hilal ima tri poena, u Luandi je izgubio od Petro Atletika sa 1:0, a zatim je kod kuće u Omdurmanu iznenadio Esperans i slavio sa 3:1. Zanimljivo, na tom meču je Al Hilal uputio ukupno tri šuta, sva tri su išla u okvir gola i završila u mreži Tunišana.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara