(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Gol u 95. za šok u Klub Afrikanu - 13. puta šampioni, a sad bi mogli da ispadnu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 02:07

Rezultati nekih od značajnijih utakmica širom Afrike

KLUB AFRIKAN – OLIMPIK BEDŽA 1:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tunis)

Klub Afrikan ozbiljno se igra sa ugledom, Klub koji je 13 puta bio šampion Tunisa uoči poslednjeg kola strepi za opstanak. Da je pobedio jednog od konkurenata, rešio bi taj problem, ali gosti su pogotkom Kluseha Agboza, njegovim prvim ove sezone, u petom minutu nadoknade izborili remi.

BAMBUTOS – FORTUNA 0:0

(Fudbal, Kamerun)

Derbi kola u Grupi A kamerunskog prvenstva završen je bez pobednika i bez golova. Neizvesna borba za mesta u plej-ofu se nastavlja, ali Bambutosu su šanse sada dosta manje.

VARI VULVS – KANO PILAR 1:1 (0:0)

(Fudbal, Nigerija)

Vari Vulvs ne igra dobro na domaćem terenu ove sezone, a videlo se to i u duelu sa drugoplasiranim Kano Pilarom. Ipak, tim iz zone ispadanja može da bude zadovoljan jer je četiri minuta pre kraja golom Marka Danijela stigao do pogotka za bod.

ARMI – ASEK 1:0 (0:0)

(Fudbal, Obala Slonovače)

Derbi dosadašnjeg toka prvenstva Obale Slonovače rešen je pogotkom Banaoa Mamadua u 56. minutu. Najtrofejniji klub u zemlji poražen je u Markoriju, predgrađu Abidžana.

HARTS OF OUK – KING FAJSAL 2:0 (0:0)

(Fudbal, Gana)

Iako je imao samo četiri boda iz prethodna četiri kola, Harts of Ouk ne odustaje od šampionske trke. Kvadvo Obeng u 57. i Daniel Afrijie u 88. doneli su pobedu nad King Fajsalom koji se nalazi u zoni ispadanja.

FAR RABAT – VIDAD 0:0

(Fudbal, Maroko)

Nije bilo golova u derbiju šampiona Maroka. Vidad je ostao na čelu sa dva boda više od Radža Kazablanke, dok je FAR Rabat ostao na trećem mestu sa sedam bodova manje od lidera. Domaćin je bio nešto konkretniji, uputio je dva udara u okvir golu gostiju, dok fudbaleri Vidada za 90 minuta nijednom nisu ugrozili FAR Rabat.


tagovi

Afrikaklađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara