"Sa Vengerom 2013. godine u Saitami"
"Sa Vengerom 2013. godine u Saitami"

Afrika ima Miću, a Azija Mišu: Srbin na korak od osvajanja Džej lige!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 20:16

Urava slavila na gostovanju prvom finalnom meču japanskog prvenstva i sada je na korak od osvajanja šampionskog trofeja - 0:1

Sa Vengerom 2013. godine u Saitami

Afrički fudbal ima Milutina Miću Sredojevića, a azijski Mihaila Mišu Petrovića. Ovaj srpski trener nalazi se na korak od osvajanja japanske Džej lige, pošto je sa svojim Urava Redsima slavio u prvom meču protiv Kašima Antlersa na Soker stadionu u Kašimi i stekao značajnu prednost pred revanš u Saitami 3. decembra - 0:1 (0:0).

Izabrane vesti

Petrović je rođen u Loznici, prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba odigrao je svega sedam utakmica izmeđeu 1977. i 1979. godine. Pet godina je proveo u Olimpiji iz Ljubljane, a jednu sezonu u Dinamu iz Zagreba, međutim, najveći trag ostavio je u Šturmu iz Graca, za koji je nastupao 239 puta između 1985. i 1993. godine. Kao trener, pre odlaska u Japan, radio je u Šturmu, Domžalama i Olimpiji iz Ljubljane. Pre preuzimanja Urave pet godina je predvodio Hirošimu.

Čovek je Tito za sve nas!

Miša

Četvrta godina u Saitami donela mu je i najveće uspehe. U oktobru ove godine osvojio je Liga kup, pobedom nad Gambom u penal Seriji, a sada ima priliku za najvažniji trofej u japanskog fudbalu.

Urava je zauzela prvo mesto u drugom delu sezone, dok je Kašima bila prva u prvom delu, pa su zakazani okršaji za konačnog šampiona. U prvom je slavio Petrovićev tim, zahvaljujući golu Jukija Abea u 57 minutu iz jedanaesterca.

Urava je u svojoj istoriji osvojila jednu šampionsku titulu i to pre tačno 10 godina, a 2007. se okitila i titulom šampiona Azije, pa sada ponovo ima priliku da krene tim pravcem, ali sa Mišom na čelu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Mihailo Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara