©Reuters
©Reuters

AFRIKA: Kiks lidera u Ugandi, Svolovs je zaista neprikosnoveni kralj remija

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 00:02

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

KINONDONI - BIJASHARA JUNAJTED 1:1 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Podela bodova u remiju jednog od derbija Tanzanije. Fudbaleri Bijashare su uspeli da ostanu neporaženi iako su u daleko slabijoj formi od današnjeg rivala. Poveli su u finišu prvog poluvremena preko Zigaha, ali je Kinondoni uzvratio na samom startu drugog dela, posle tri minuta igre u nastavku Emvujekure je pronašao put do mreže gostiju i izjednačio, ispostaviće se da je tako postavio i konačan rezultata. Bijashara je tako ostala četvrta, sa bodom više od Kinondonija i trenutno sedi na četvrtom mestu tabele, sa 11 bodova manje od drugoplasirane Simbe, koja zauzima poziciju koja vodi u Afrički Kup Konfederacija.

ČIPA JUNAJTED - BAROKA 0:1 (0:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Čipa junajted nastavlja da tone. Deseti put zaredom ostala je bez trijumfa. Posle trećeg vezanog poraza nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli, sa dva boda manje od prve ekipe iznad crte, ali uz dve utakmice više i teško će zadržati status u elitnom rangu Južnne Afrike. Baroka je pobegla od opasne zone na čak 10 bodova razlike i polako se penje na tabeli. Nalazi se na osmom mestu zahvaljujući prvom trijmfu posle pet utakmica. Do prekida crne serije gosti su došli u 41. minutu, zahvaljujući pogotku Moselea.

VAJPERS - VAKISO DŽAJANTS 0:0

(Fudbal, Uganda 1)

Kiks Vajpersa protiv ekipe kojoj gori pod nogama. Aktuelni šampion nije uspeo da pronađe put do mreže tima koji je drugi iznad opasne zone, sa 23 boda manje od lidera. Fudbaleri Vajpersa su ostali na čelu tabele, ali drugoplasirana URA ima samo bod, ali i utakmicu manje, pa bi do kraja runde mogla da se domogne čelne pozicije. Vredan bod za Vakiso Džajantse, koji su sada četiri koraka iznad zone ispadanja.

BRAJT STARS - EKSPRES 2:1 (0:1)

(Fudbal, Uganda 1)

Fudbaleri Ekspresa se polako isključuju iz trke za titulu. Posle dva vezana remija poraženi su od Brajt Starsa, iako su imali prednost na poluvremenu. Gosti su u 42. minutu poveli preko Kajive, ali je domaćin golovima Sekamate i Lokija stigao do prednosti i trijumfa. Trećeplasirani Ekspres je tako ostao pet bodova iza URA SC-a, šest iza vodećeg Vajpersa, dok su fudbaleri Brajt Starsa trijumfom skočili na šesto mesto i razliku u odnosu na današnjeg rivala sveli na osam bodova.

BLUMFONTEJN SELTIK - MOROKA SVOLOVS 1:1 (0:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Gosti su propusili veliku priliku da se domognu trećeg mesta i tako priđu na samo bod drugoplasiranoj ekipi Amazulu. Posle remija na stadionu Blufontejn Seltika ostali su peti sa 37 bodova, jednim manje od Orlanda i Golden Erousa. Tako su posle čak 13. remija u sezoni ugrozili svoje šanse da se domognu međunarodne scene. Domaćinu je bod pomogao da stekne osam bodova prednosti u odnosu na prvi tim ispod crte, pa je na dobrom putu da obezbedi opstanak. Fudbaleri Svolousa su posle 10 minuta igre u drugom delu stigli do prednosti, ali je samo pet minuta trebalo domaćinu da poravna. Fudbaleri Blumfontejna su bili i nešto bolji rival, ali nisu uspeli da dođu do potpunog preokreta.

BORDŽ BU - BELUIZDAD, 23.30

(Fudbal, Alžir 1)

Dvojka kao kuća. Fudbaleri Beluizdada su u ovaj meč ušli kao veliki favorit, a tu ulogu su bez veće mue i opravdali. Već posle 40 minuta je bilo jasno da će odneti trijumf, kako su do tog trenutka smestili tri gola u mrežu Bordž Bua. Nesak je pogodio mrežu domaćina u osmom minutu, u 21. je već stajalo 0:2 na semaforu, zahvaljujući pogotku Sajuda. Uzvratio je domaćin preko Gagae sa bele tačke samo šest minuta kasnije, ali uzalud, kako je u finišu prvog dela igre Belahuel vratio dva gola prednosti gostima. U drugom delu nije bilo golova, Bordž Bua ostaje na samom dnu sa samo pet bodova i bez trijumfa posle 18 kola, dok je Beluizdad sada sedmi sa 25 bodova više od večerašnjeg protivnika i samo jednim manje od petog i šestog na tabeli.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara