AFRIKA: Kinondoni pregazio JKT, Simba jedva do boda, Gamtel tradicionalno

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 23:14

Pogledajte ishode nekih od najzanimljivijih utakmica sa afričkog kontinenta

AZAM - SIMBA, 1:1

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanja 1)

Derbi samog vrha tabele nije doneo pobednika, ali je bar bilo golova. Po jedan, doduše, ali nije bilo baš potpuno dosadno. Golovi su padali na kraju oba poluvremena – prvo je Azam stigao do vođstva preko Nada, da bi Kagere u 84. minutu postavio konačnih 1:1. Azamu je ovo drugi uzastopni nerešeni ishod, dok je Simbi prvi posle četiri meseca.

KINONDONI - JKT TANZANIJA 5:2

(Fudbal, Tanzanija 1)

Fudbaleri Kinondonija kao da su rešili da izbace sve iz sebe posle serije loših rezultata, pa je stradao JKT. Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da se gostima sprema ubedljiv poraz. Lipangile je sa dva pogotka načeo rivala, Lijanga je nakratko prepolovio zaostatak, ali je bukvalno već u sledećem napadu domaćin stigao do novog gola s kojim je ipak ima dva razlike do poluvremena. Uzbuđenju nije bilo kraja jer je Mvale u 63. minutu opet vratio JKT na samo pogodak zaostatka, ali su onda Ilanfija i Bujoja u razmaku od sedam minuta rešili sve dileme.

MATARE JUNAJTED - BIDKO JUNAJTED 0:1

(Fudbal, Kenija 1)

Samo jedan gol viđen je u današnjem susretu, ali teško da je moglo nešto više da se očekuje od ekipa čiji je prosek golova manji od jednog u dosadašnjem toku sezone. Jednostavno, toliko su loše napadačke osovine oba tima, s tim što Badko ima bar daleko kvalitetniju odbranu od rivala. Jedini gol na meču viđen je u 43. minutu kada je strelac bio Gičimu. Domaćin do kraja nije mnogo napadao, tako da je posao bio još i lakši.

JANG AFRIKENS – IHEFU 2:0

(Fudbal, Tanzanja 1)

Pobedničla serija Jang Afrikensa sada se proteže na pet utakmica! Samo u jednoj nisu uspeli da postignu više od jednog gola, ali su ovog puta bar sačuvali svoju mrežu, što nisu uspeli u dva od tri prethodna meča. Ihefu je upao u krizu i već tri kola ne zna za pobedu. Uzeo je samo jedan bod. Danas je odlučujuću ulogu imao Abdalah koji je pogocima u 17. i 37. minutu rešio pobednika.

TALINDING JUNAJTED – GAMTEL 0:1

(Fudbal, Gambija 1)

Gamtel je iskoristio još jedan slab dan domaćina da upiše važnu pobedu koja ga tera dalje od zone ispadanja. Ovo je Gamtelu treći meč bez poraza u kojem je osvojio sedam bodova! Talindingu je zato ovo treći uzastopni poraz, a plus na to ima još pet kola u kojima je upisao četiri boda. Dakle, četiri remija i neuspeh. Gamtel sada već tradicionalno dobija kao gost Talindingu i to opet minimalnim rezultatom, što je prošlo sada već u četiri od ukupno pet susreta!


tagovi

AfrikaJang AfrikansSimba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara