Fudbaleri Vidada (©AFP)
Fudbaleri Vidada (©AFP)

AFRIKA: Konačan rasplet u Ligi šampiona - Vidad pred eliminacijom, "visi" i Esperans

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 08:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Jedna grupa je završena, još tri su ostale da se odigraju ove subote, pa da kompletiramo čitavo četvrtfinale elitnog afričkog takmičenja. U A grupi situacija je skoro pa sasvim jasna. Mamelodi Sandauns i TP Mazembe su već obezbedili prve dve pozicije, pošto imaju po 10 bodova, po šest više od Nuadibua i Piramidsa. Ostalo im je samo da kroz direktan duel rasporede pozicije. Oni imaju identičnu gol-razliku (6:1), a u Južnoj Africi TP Mazembeu odgovara remi, pošto je u prvom susretu kod kuće u DR Kongu savladao Mamelodi sa 1:0.


VIDAD KAZABLANKA – ASEK MIMOZAS, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Aktuelni vicešampion Vidad mogao bi vrlo lako da se oprosti od takmičenja već posle grupne faze. Najbolji klub iz Obale Slonovače ASEK je u B grupi sigurno prvi, a Vidadu nikakav trijumf ne garantuje drugo mesto. Neophodno mu je da šampion Bocvane Džvaneng Galaksi napravi čudo u Tanzaniji i ostane neporažen protiv Simbe. U slučaju da Simba i Vidad ostanu na istom broju bodova, Lavovi će ići dalje zbog boljeg međusobnog rezultata. Vidadu sebi nije smeo da dozvoli poraz u Tanzaniji. U slučaju remija ili poraza Vidada čak i Džvaneng može do nokaut faze, uz pobedu u Tanzaniji. Marokancima dakle danas samo pobeda dolazi u ozbzir, ako ništa, barem da se osvete ASEK-u za „minimalac“ u Abidžanu.


ESPERANS – AL HILAL OMDURMAN, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Grupa C je dala svog prvog četvrtfinalistu. Predstavnik Angole Petro Atletik je odigrao iznenađujuće dobro, pa poslednje kolo dočekuje na prvoj poziciji, ispred dva rivala iz Tunisa Esperansa i Etoil Sahela. Nema nijedan poraz (dva trijumfa i tri remija), uz gol-razliku 3:0. Ako danas savlada fenjeraša grupe (četiri poena) sigurno ostaje prvi, pošto Esperans ima bod manje. Što se tiče prvaka Tunisa, on mora da ostane neporažen protiv Al Hilala. Sudanci su bili bolji u prvom njihovom susretu u Omdurmanu (3:1) i sada bi im pobeda donela četvrtfinale. Esperans ima tri poena više od Al Hilala, u slučaju poraza ispašće zbog goreg međusobnog odnosa. Ta tri gola primljena u Sudanu jedina su koji su završili u mreži Esperansa ove sezone u Ligi šampiona.



tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara