(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Kontinentalni velikani u prvom činu pohoda na polufnale Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.05.21. | 08:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

BELUIZDAD – ESPERANS TUNIS, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Afrička liga šampiona)

Dvomeč između alžirskog Beluzdada i tunišanskog Esperansa trebalo bi da bude prilično ujednačen. Domaćin jeste ispao u kupu od Magre koja je slavila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali o napadačkoj potentnosti Beluizdada govori izdanje protiv Mlile u domaćem prvenstvu i trijumf 5:1. Esperans je vezao dve utakmice bez pobede, ne prethodne četiri postigao je samo dva gola, ali to ne bi smelo da vas za vara. Reč je o jednom od najvećih klubova kontinenta, svakako najtrofejnijem u okvirima Tunisa. Afrička liga šampiona mu je u genima, što potvrđuju i četiri trofeja, poslednji iz 2019. godine.

AL AHLI – MAMELODI, 21.00

(Fudbal, Afrička liga šampiona)

Izgleda da su ovim rivalima suđeni susreti u četvrtfinalima Afričke lige šampiona. Tamo su odmeravali snage 2019. godine, preošle sezone, pa će treći put u niz međusobnim duelom odličivati jednog od četiri polufinaliste. Pre dve godine Mamelodi je u prvoj utakmici razmontirao egipatskog velikana 5:0, pa mu poraz u revanšu minimalnim rezultatom nije teško pao. Naredne su bolje prošli Crveni đavoli koji su kod kuće na sveru Afrike slavili 2:0, a na jugu kontinenta obezbedili dovoljnih 1:1. Domaćin u poslednje četiri utakmice ima dva remija, pobedu i poraz, gosti četiri meča zaredom nisu primili gol i u seriji su od tri pobede.

KERAMIKA KLEOPATRA – SMOUHA, 17.00

(Fudbal, Egipat 1)

Duel ekipa koje imaju ambiciju da napadnu treću poziciju i kvalifikacije za Afrički kup konfederacija. Na tabeli egipatske elite razdvaja ih samo bod, a oba rivala napravila su kvalitetnu uvertiru za međusobni okršaj – Keramika je sa 4:2 počistila Piramids, Smouha slavila protiv Vadi Degle 2:1. Poraz gostiju od Zamaleka pre osam dana bio im je jedini u poslednjih 18 utakmica u svim takmičenjima. Prvo odmeravanje snaga ove sezone završeno je bez pogodaka u utakmici u kojoj su oba rivala bila škrta na šansama.

VAFA – LEGON SITIS, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Gostujući sastav ima samo bod iznad zone ispadanja, pa će pokušati da ponovi recept koji je u poslednja dva međusobna susreta primenjivao protiv VAFA-e. Pre četiri meseca bilo je 1:0 za Legon koji je marta 2020. godine deklasirao Fajenordovu filijalu 4:1. Doduše to je bilo kada je Legon imao status domaćina, ali sada bi situacija mogla da se preokrene uzimajući u obzir koliko ovaj tim igra loše na strani gde je dobio samo jednu od poslednje 24 utakmice (devet remija i 14 poraza).

ŠAKUMA – MARICBURG JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Duel timova iz donjeg doma tabele uz napomenu da je Šakuma pretposlednja sa 25 bodova, tri manje od predstojećeg rivala. Davljenik igra po principu poraz pobeda, poraz pobeda, a budući da je u prethodnom kolu izgubila minimalcem od Supersporta, ponovo bi mogla da bljesne. Čak i da se to dogodi, ne bi trebalo očekivati veliki broj golova budući da je reč o najslabijem napadu prvenstva koji je postigao tek 18 golova na 26 utakmica. Maricburg igra promenljivo, ali je samopouzdanje na višem nivou posle trijmfa 3:2 protiv Zlatnih strela.

NAMUNGO – JANG AFRIKANS, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Jang Afrikans je u poslednjem 27. kolu doživeo tek drugi poraz u prvenstvu i tako usporio jurnjavu za liderom i neprikosnovenom Simbom. Tek 17 primljenih golova na 27 utamica govore da Namungu neće biti lako, naročito kada se u obzir uzme da je reč o jednom od najlošijih napada prvenstva. Ukoliko želi da napadne šampionsku titulu Jang Afrikans ne bi smeo sebi da dozvoli novi kiks, a kratak istorijat okršaja sa Namungom ne ide mu u prilog pošto su sva tri duela odigrana u 2020. godini završena bez pobednika.


tagovi

AfrikaAl Ahli KairoAl AhliMamelodi SandaunsEsperans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara