Pristalice Vidad Kazablanke (©Reuters)
Pristalice Vidad Kazablanke (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi van forme, Radža i Vidad pred moranjem, klackalica u Gani

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.05.21. | 09:24

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Važan susret za Sfaksijen i Bizertin. Domaćin se bori za treće mesto i izlazak u međunarodno takmičenja, a gost za opstanak. Do kraja sezone u Tunisu oba tima će odigrati još četiri meča i imaju taman toliko prilika da ostvare ambiciju. Sfaksijen je dva boda iza Ben Gerdana, uz meč manje, dok je Bizertin prvi ispod crte sa tri boda zaotatka za Tatuinom.

ORLANDO PAJRATS - MAMELODI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi posle duže vremena nije lider prvenstva Južne Afrike, ali razlog je očigledno to što ima tri meča manje od vodećeg Amazulua. Danas Sandauns očekuje okršaj sa Orlando Pajratsom, koji se bori za izlazak na međunarodnu scenu. Nalazi se na petom mestu, a željena treća pozicija mu je udaljena četiri boda. Oba sastava ne briljiraju poslednjih sedmica. Orlando je slavio jednom na prethodnih pet duela u svim takmičejima, a Mamelodi nije pobedio na protekla četiri.

MEDEAMA - EBUSUA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Klackalica u Gani bi mogla da se nastavi. Medeama danas ima priliku da se pobedom vrati na čelo koje joj je oteo Asante Kotoko, najtrofejniji klub u zemlji. Medeama je upravo u prošlom kolu pobedila Kotoko u gostima i tako najozbiljnije istakla kandidaturu za titulu, pa danas ne bi smela da sve to uprska kiksom protiv Ebusue. Rival je samo dva boda udaljen od zone ispadanja, ali je pre osam dana deklasirao Grejt Olimpiks kod kuće sa 4:1, prekinuvši na taj način post dug dva meseca.

UMS - KANON JAUNDE, 17.30

(Fudbal, Kamerun 1)

Kanon Jaunde vodi kolo u Grupi B prvenstva Kameruna. Nije nedodirljiv, ali hita ka polufinalu plej-ofa. U seriji je od dve pobede i naoštren iščekuje UMS de Lum, koji je posle početnog poraza nanizao pet duela bez poraza. Imaju domaći dva duela manje od gostiju, u donjem su domu, ali sa svega par bodova manje od zone plej-ofa. Tvrd su orah, igraju na manji broj golova, a takvi su bili i nedavni međusobni dueli. Na tri poslednja je Kanon slavio identičnim rezultatom 1:0.

ENPPI - LEL MAKASA, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

ENPPI i Lel Makasa su u sredini tabele, bliže vrhu nego dnu, ali realno nemaju nikakve šanse da se kroz šampionat Egipta domognu izlaska na kontinentalnu scenu. Zamalek, Al Ahli i Piramids su kolovođe i trebalo bi da se desi čudo, pa da ispuste tri vodeće pozicije. Međusobni duel Lel Makasa iščekuje u boljem raspoloženju, pošto je u svim takmičenjima neporažena na sedam poslednjih mečeva, dok je ENPPI u seriji od tri poraza.

RENESANS - RADŽA KAZABLANKA, 23.55

(Fudbal, Maroko 1)

Bliži se polovina šampionata u Maroku i već je jasno da će tandem iz Kazablanke da se bori za krunu. Prete još nekolicina klubova, ali Vidad i Radža kolo vode. Razlika je dva boda u korist Vidada, pa Radža ne bi smela da kiksne na gostovanju Renesansu noćas u sklopu 14. kola. Domaći tim je pretposlednji na tabeli, ali je stabilizovao formu i bez poraza je na tri protekla duela, pa Radži možda neće biti lako da upiše treću vezanu pobedu.

VIDAD KAZABLANKA - BERKAN, 23.55

(Fudbal, Maroko 1)

Kriza je u redovima lidera prvenstva Maroka. Vidad je narežao tri duela bez pobede i najveći rival Radža je istopio prednost na samo dva boda. Noćas se Vidad suočava sa Berkanom u zaostalom duelu 8. kola, a to je tim kojeg nije uspeo da pobedi na pet uzastopnih dvoboja u svim takmičenjima. Na tri prethodna međusobna meča je poražen, pa motiva neće nedostajati. Ujedno, Berkan je slavio na prethodne dve utakmice i u dobroj formi stiže u Kazablanku.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara