Darko Nović (©Reuters)
Darko Nović (©Reuters)

AFRIKA: Nović traži novu senzaciju u Ligi šampiona, Esperans i TP Mazembe moraju da pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 09:23

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Probudili su se malo Kajzer Čifsi posle pauze za mečeve reprezentacija. Vezali su tri pobede, pa su se sada probili na četvrto mesto na tabeli, iskoristivši kikseve Orlando Pajratsa u nizu da ih prestignu. To znači da će se trener Artur Zvane još neko vreme zadržati na klupi tima iz Johanesburga, iako je delovalo u jednom momentu da mu se sprema otkaz. Jedino što navijače Kajzera može da zabrine pred duel sa Čipa Junajtedom u okviru 11. kola je to što je njihov tim primio po gol na svakoj od poslednje četiri utakmice. Takođe i Čipa je podigla formu, vezala je dva trijumfa u prethodna dva kola i tako pobegla iz zone ispadanja. Čifsi su prošle sezone savladali lako Čipu na oba duela, sa po 4:0 i 3:1.

AL AHLI – MONASTIR, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Srpski trener Darko Nović je prošle sezone napravio senzaciju na klupi ES Setifa, pobedio je Esperans u Tunisu i tako odveo Alžirce u polufinale Lige šampiona. Tamo je međutim naleteo na Al Ahli, što je bio prevelik zalogaj za njegov tim. Sudbina je ponovo spojila Novića sa najtrofejnijim afričkim timom, ovog puta dok sedi na klupi Monastira. U prvom meču finalne runde kvalifikacija u Tunisu nije uspeo da ostvari dobar rezultat, Al Ahli je trijumfovao sa 1:0. Sada Monastir mora opet da juri senzaciju kao gost, u Kairu. Egipćani su apsolutni favoriti, reč je o timu koji je igrao poslednja tri finala elitnog takmičenja i u dva navrata dolazio do trona.

ESPERANS TUNIS – PLATO JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U teškoj situaciji se nalazi prvak Tunisa, Esperans. U prvom meču poslednje runde kvalifikacija izgubio je u Nigeriji od Plato Junajteda sa 2:1. Ispustio je prednost, Ifeani i Mustafa su doneli Nigerijcima preokret, pa sada Esperans mora da juri pobedu pred svojim navijačima. Plato je odigrao dva meča više, igrao je još jednu rundu više u kvalifikacijama. Eliminisao Stad Mandži iz Gabona, ukupnim rezultatom 3:2.

PIRAMIDS – AL HILAL, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Sudanski Al Hilal ove godine nije imao sreće na žrebu u kvalifikacijama za Kup konfederacija. U 2. kolu je izvukao egipatske Piramidse, koji su praktično već u Omdurmanu završili posao. Trijumfovali su sa 2:0, pa sada pred svojim navijačima u Kairu završavaju posao. Al Hilal je u prvom kolu eliminisao Geitu Gold, zahvaljujući golu u gostima, dok su Piramidsi bili slobodni. Posle ove, ostaje još jedna runda kvalifikacija. Pobednik ovog dvomeča će igrati sa boljim iz meča Fasila i Sfaksijana.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara