Detalj sa meča Al Ahli - Piramids (©Reuters)
Detalj sa meča Al Ahli - Piramids (©Reuters)

AFRIKA: Piramids u naletu, uzbudljivo u Etiopiji, Ugandi, Kamerunu, Gani...

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 08:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Uganda 1)

Vajpers i URA su na čelu šampionata Ugande, ali Ekspres sa šest bodova manje od tandema na vrhu može da se umeša u borbu za titilu. Mbara Siti je u donjem delu tabele, ali je ekipa u naletu, ima sedam bodova u poslednja tri kola. Ekspres nije izgubio četiri uzastopne utakmice, a ove sezone na svom terenu je bez neuspeha. Ima pet pobeda, dok su tri meča završena nerešenim ishodom.

HADIJA HOSANA – VOLKITE KENEMA, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je u vrhu u elitnoj ligi u Etiopiji. Trenutno je peti, bez poraza dva kola. Volkite Kenema je na devetoj poziciji, a stiže na noge Hadiji posle dva vezana poraza i to bez postignutog gola. U prvom delu sezone u duelu ova dva tima nije bilo pobednika – 1:1. Prošle godine Volkite je slavio u gostima protiv Hadije sa 2:1.

KANON JAOUNDE – TONERE, 17.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Domaćin ima tri pobede i dva poraza na startu šampiona Kameruna koji je podeljen u dve grupe. Tonere je u donjem delu Grupe B sa samo jednim trijumfom u pet kola. Kanon je najefiaksniji tim u ligi sa 10 golova u prve četiri utakmice. Sva tri trijumfa je ostvario na svom terenu sa samo jednim primljenim golom, dok je u gostima poražen oba puta.

ELMINA ŠARKS – WAFA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Elmina je na 13. mestu u prvenstvu Gane, dok WAFA ima tri boda više i nalazi se na 10. poziciji. Oba tiam su bliža borbi za opstanak nego gornjem delu tabele. Ajkule su u dobroj formi, dobili su dva od poslednja tri meča. WAFA je izgubila jednom u prethodna četiri meča. Kada igraju ova dva tima ne dolazi veliki broj golova. Na šest poslednjih mečeva bilo je 0-2. U prvom delu šampionata je bilo 1:1, a prošle godine bez golova što govori o izjednačenosti ova dva kluba, članova najjače lige Gane.

BAHIR DAR KENEMA – DIRE DAVA, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Na čelu šampionata Etiopija izdvojio se Fasil sa 42 boda, čak devet više od drugoplasirane Etiopije Buna. Bahir je jedan od timova koji bi mogao da se umeša u borbu za drugu poziciju. Domaćin je u odličnoj formi. Bahir ne zna za poraz već tri meseca, odnosno na 10 mečeva u nizu. Dire Dava je na tek 11. mestu. Bahir je u prvom delu šampionata dobio današnjeg rivala u gostima sa 1:0, a ima tri vezane pobede protiv Dire.

JANG AFRIKENS – BIAŠARA MARA JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Jang Afrikens je lider šampionata Tanzanije, ali će do kraja sezone (ostalo još osam kola) da ima velike rivale u Azamu i Simbi. Domaćin je u padu forme, bez trijumfa već tri kola, pa mu se ljulja čelna pozicija. Biašara je odlična na četvrtom mestu, ali teško će da stigne trio na vrhu. I gosti su u silaznoj putanji, bez pobede već dva kola. U prvom delu šampionata, lider prvenstva Tanzanije je pobedio današnjeg rivala sa 1:0 u gostima. Na četiri meča u nizu ovih rivala dolazio je tip 0-1.

GAZI AL MEHALA – PIRAMIDS, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Piramids je poslednjih godina u vrhu egipatskog fudbala, ali još ne može da stigne gigante iz Kaira Al Ahli i Zamalek. Trenutno je peti sa sedam bodova manje od lidera Zamaleka. Gazi je na sredini tabele, a već četiri kola ne zna za poraz. Gosti u domaćim okvirima nisu izgubili već šest utakmica, ali su ovog meseca doživeli dva poraza u Kupu konfederacija Afrike, drugorangiranog takmičenje na tlu kontinenta, pandan Ligi Evrope.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara