Sadio Mane (©Reuters)
Sadio Mane (©Reuters)

AFRIKA: Plave ajkule su iznenadile Brazil, ali ne i Senegal

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 23:26

Evo pregleda najvažnijih mečeva dana sa afričkog kontinenta

MAGRA – USM ALŽIR 1:1 (1:0), posle produžetaka 2:1

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Alžira)

Gosti su golom iz penala u 10. minutu nadoknade izborili produžetke, ali to nije poljuljalo fudbalere Magre. Uspeli su u 110. minutu ponovo da pogode i pre penala se plasiraju u finale.

SKIKDA – BELUIZDAD 0:6 (0:5)

(Fudbal, Alžir 1)

Teško će Skida do opstanka u najjačem rangu alžirskog fudbala, a videlo se to i u duelu sa Beluizdadom, koji se ubedljivom pobedom 6:0 popeo na četvrto mesto. Sav posao gosti su odradili već u prvom poluvremenu u kom su dali pet golova.

MEDEA OLIMPIK – MC ALŽIR 1:1 (0:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Remi koji nikome ne odgovara. I jedni i drugi bore se za peto ili šesto mesto, koja donose učešće na međunarodnoj sceni, ali s bodom nisu mnogo napredovali.

GAMBIJA – TOGO 1:0 (0:0)

(Fudbal, Priateljska utakmica)

Pošto su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo odložene zbog korone, afričke reprezentacije ovih dana igraju prijateljske utakmice. U jednoj od njih, Gambija je opravdala ulogu favorita i savladala Togo, mada ne tako ubedljivo kao što se očekivalo.

MAROKO – GANA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Duel dve selekcije koje su se u martu plasirale na Kup afričkih nacija završen je pobedom domaćina. Strelac jedinog gola bio je Džavad el Džamiku u 69. minutu.

SENEGAL – ZELENORTSKA OSTRVA 2:0 (0:0)

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Dobila su Zelenortska ostrva, popularne Plave ajkule, pre nekoliko dana olimpijsku selekciju Brazila 2:1, ali nisu mogli da ponove iznenađenje i protiv Senegala. Golovima Pari Sen Žermenovog Idrisa Gaja u 55. i Liverpulovog Sadia Manea iz penala u 86. minutu poraženi su 0:2.


tagovi

Afrikarezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara