Navijači Radže Kazablanke (©Reuters)
Navijači Radže Kazablanke (©Reuters)

AFRIKA: Počinje rasplet u Ligi šampiona, Radža i Esperans overavaju četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 09:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Posle očekivanog poraza od Mamelodi Sandaunsa u 1. kolu, fudbaleri Al Hilala su ostvarili dve veoma važne pobede u okviru B grupe Lige šampiona. Sada, na pola te faze takmičenja zauzimaju drugo mesto, koje vodi u četvrtfinale. Sudanski prvak je posebno bitan trijumf ostvario nad aktuelnim vicešampionom Afrike Al Ahlijem (1:0), a potom je pobedio i u Kamerunu Kotonsport sa 2:1, iako je na poluvremenu gubio sa 1:0. Kamerunci su ispustili tu prednost, samim tim i šansu da se domognu doigravanja, pošto su i dalje bez poena. Ovo će Kotonsportu da bude treći put da dolazi u Omdurman u ovom veku, za sada ima po jedan remi (2008. godine) i jedan poraz (2011).

HOROJA – RADŽA KAZABLANKA, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Fudbaleri Radže Kazablanke za sada su od svih 16 učesnika grupne faze Lige šampiona ostavili najbolji utisak. Ne samo da su osvojili svih devet mogućih poena, nego su uz to uspeli da ne prime nijedan gol. Ima Radža gol-razliku 10:0, a ukoliko savlada Horoju u Gvineji i matematički će da obezbedi plasman u osminu finala. Možda čak i prvo mesto, ako Simba ne pobedi Vajpers u drugom meču C grupe. U prvom duelu Radža je rutinski savladala Horoju sa 2:0, međutim… Tradicija Marokanaca kada su mečevi u Gvineji nije baš idealna. U poslednjih sedam godina dva puta je Radža gostovala Horoji i u oba navrata je poražena, 2014. sa 1:0, a prošle godine sa 2:1.

SIMBA – VAJPERS, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Vicešampion Tanzanije Simba se još uvek nije predao od plasmana u četvrtfinale elitnog takmičenja, iako je izgubio prve dve utakmice od Horoje i Radže. Savladao je u Ugandi Vajperse sa 1:0, to je bio preduslov svih preduslova, a sada isto tako mora da savlada najslabiju ekipu u C grupi i na svom terenu. Simba je loše odigrao prvenstvo Tanzanije, sedam kola pre kraja je praktično ostao bez ikakve šanse da osvoji titulu (Jang Afrikans ima osam bodova više). Međutim, ono što je čudno, Simba je u svojoj ligi ubedljivo najefikasniji tim, postigao je 55 golova na 23 meča, a u Ligi šampiona je do sada samo jednom zatresao mrežu rivala, i to tek u 3. kolu. Neće da bude iznenađenje ako prvak Ugande danas plati ceh.

BELUIZDAD – AL MEREIH, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Znali smo i pre početka takmičenja u D grupi da ćemo ovde da gledamo najveću borbu. Veliki broj izjednačenih klubova, a ispostavilo se da su predikcije tačne – svaki poen je zlata vredan. Pogotovo u situaciji kada se Esperans savršen sa učinkom od devet bodova, pa se izdvojio na prvom mestu. Sudanski Al Mereih je trenutno drugi, sa četiri poena, zato što je u prošlom kolu minimalcem savladao Beluizdad. Međutim, sada je na svom terenu alžirski prvak veliki favorit. Možemo da očekujemo još jedan neefikasan meč, pošto je na svim utakmicama ovih klubova ove sezone u eliti došla igra UG0-1. Beluizdad je savladao Zamalek sa 1:0, pa tim rezultatom izgubio od Esperansa i Al Mereiha, dok su Sudanci u prva dva meča minimalcem izgubili od Esperansa, pa odigrali 0:0 sa Zamelkom.

ZAMALEK – ESPERANS TUNIS, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Još jedna utakmica u okviru D grupe. Aktuelni šampion Egipta Zamalek definitivno igra očajnu sezonu, u domaćem šampionatu se muči i veliko je pitanje hoće li uspeti da se plasira čak i u Kup konfederacije, dok je u Ligi šampiona poslednji na tabeli sa jednim poenom i bez ijednog postignutog gola! U Tunisu pre dve nedelje gotovo da nije ni uspeo da zapreti Esperansu, apsolutno je zasluženo poražen sa 2:0. Dobro, Esperans je jedan od favorita za osvajanje titule, ali svakako bi vicešampion Afrike iz 2021. godine morao barem pred svojim navijačima u Kairu danas da pokaže jednu mnogo bolju partiju.



tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara