Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Počinju Liga šampiona i Kup konfederacija, a igraju i "kraljevi remija"

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 09:14

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Već posle drugog kola je šampionat Južne Afrike ostao bez ijednog tima sa maksimalnim učinkom. Zato čak sedam ekipa deli prvo mesto sa četiri poena, a među njima je i Svalous. Pobedio je na premijeri Rojal sa 1:0, a zatim remizirao bez golova sa Ama Zuluom. Nerešeni rezultati su uobičajna stvar za njih, prošle sezone su ih imali čak 20 na 30 utakmica. Orlando Pajratsi, jedan od najvećih pretendenata na tron, odigrali su nerešeno na oba dosadašnja meča, sa Stelenbošom (2:2) i Marumom (0:0). Oba prvenstvena meča Orlanda i Svalousa prošle sezone završeni su istim rezultatom – 1:1.

TS GALAKSI – GOLDEN EROUS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Čvrsto i defanzivno, a napred šta uradimo – to je filozofija TS Galaksija ove sezone. Donela im je za sada jedan bod, protiv jakog Kajzer Čifsa (0:0) u prvom kolu. U drugom je rano isključenje Sanoke, koji je suspendovan danas, olakšalo posao Stelenbošu da dođe do pobede (1:0). Golden Erous je sakupio tri poena, ali sa znatno drugačijim pristupom. Ako računamo i mečeve u Liga kupu, na sve četiri utakmice Strela (dve pobede, remi i poraz) je viđena igra GG. U maju ove godine, kada su se poslednji put sastali sa TS Galaksijem slavili su sa 3:0.

GRIN BAFALOS – LUSAKA DINAMOS, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Ove subote počinje novo prvenstvo Zambije, a njega otvara duel Grin Bafalosa i Lusaka Dinamosa. Najbolji zambijski timovi su zauzeti igranjem na međunarodnoj sceni, pa je čast da odigraju prvi meč pripao sedmoplasiranom i devetoplasiranom timu prošlog šampionata. Bolja je bila Lusaka, koja je imala poen više od Bafala, a u finišu prvenstva je ispustila mesto u Kupu konfederacija. Nije trijumfovala u poslednja četiri kola i tako je ostala za tri poena „kratka“ u odnosu na Red Erouse i Kabve. Grin Bafalosi su odigrali dobro u finišu, nisu izgubili u poslednjih pet kola, ali to im je bilo dovoljno samo za sredinu tabele. Poslednja tri duela ova dva tima završena su remijem.

RED EROUS – JANG BAFALOS, 15.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Kao što smo napisali, Red Erousi ne igraju u prvenstvu zbog učešća u Kupu konfederacija. Njima je rival u prvom kolu Jang Bafalos iz Esvatinija, nekadašnjeg Svazilenda. Mogle su strele da igraju i u Ligi šampiona, ali su u poslednja dva kola remizirali sa direktnim konkurentima, Kabveoom i Zanakom, što ih je koštalo mesta u eliti. Mlada bafala, kako glasi ime gostujućeg kluba prevedeno na srpski jezik, spadaju u jedan od tri tima u Esvatiniju koji su znatno bolji od konkurencije. Bili su prošle sezone drugi, sa pet poena manje od šampiona Rojal Leopardsa.

TENGET – ASEK MIMOZAS, 19.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Asek Mimozas je ubedljivo najbolji tim u Obaloj Slonovači. Prošle sezone je za čitavo prvenstvo izgubio samo dva meča, kada se lomilo u plej-ofu nije doživeo poraz, pa zato zasluženo igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nije baš imao sreće na žrebu, rival mu je senegalski prvak Tenget, mada je svakako favorit u tom dvomeču. Tenget je prošle sezone bio prvak sa šest poena više od drugoplasiranog Dijambarsa, a sa ASEK-om se do sada nikada nije sastajao.



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara