Fudbaleri Al Ahlija (©AFP)
Fudbaleri Al Ahlija (©AFP)

AFRIKA: Polufinale Lige šampiona - Esperans guši Sandaunse, Al Ahli u paklu Lubumbašija

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 09:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

TP MAZEMBE – AL AHLI KAIRO, 15.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

Prvi mečevi polufinala afričke Lige šampiona na programu su ove subote. Branilac trona Al Ahli gostovaće u Lubumbašiju najboljem timu Demokratske Republike Kongo. U četvrtfinalu je TP Mazembe eliminisao Petro Atletiko iz Angole sa ukupnih 2:1, dok je Al Ahli lako izašao na kraj sa predstavnikom Tanzanije Simbom (3:0). Al Ahli je dvaput gostovao Mazembeu u ovom veku, u oba navrata u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Odigrali su 0:0 2002. godine, dok je 2012. Mazembe kod kuće bio bolji sa 2:0. Oba susreta u Kairu su zato pripala Crvenim đavolima, sa po 1:0 i 2:0. Mazembe nema poraz kod kuće u svim takmičenjima još od 2. aprila prošle godine, kada ga je u Kupu konfederacije savladao Jang Afrikans (1:0). Od tada je zabeležio 15 pobeda i dva remija.


VOLAJTA DIČA – SENT DŽORDŽ, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Aktuelni prvak Etiopije Sent Džordž je u rezultatskoj krizi, koja može da ga košta titule. U poslednja tri kola je zabeležio dva remija i poraz, pa je pao na treću poziciju na tabeli devet kola pre kraja. Difens Fors ima bod više, Etiopija Nigd Bank četiri. Zato Sent Džordž mora da prekine crni niz. Volajta Diča je idealan rival za to, 12. je na tabeli i u seriji je od osam utakmica bez pobede (po četiri remija i poraza). Taj niz joj traje od 11. februara i prethodnog meča sa Sent Džordžom, kada su odigrali 1:1.


ESPERANS TUNIS – MAMELODI SANDAUNS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Teško je reći ko je favorit u susretu Esperansa i Mamelodija. Oba tima su ove sezone apsolutno dominantna u domaćim prvenstvima i već su spustili po jednu šaku na titule, što im je omogućilo da se malo više spremaju za ovaj dvomeč. Esperans se pošteno namučio u četvrtfinalu, ASEK Mimozas je eliminisao tek posle penala, posle dva susreta od po 0:0. Identična situacija je bila i sa Mamelodijem, s tim da je on igrao protiv nešto jačeg Jang Afrikansa iz Tanzanije. Oba tima su tokom prošle nedelje remizirala u domaćem prvenstvu, Esperans je odigrao 1:1 sa Monastirom, dok je Mamelodi odigrao 2:2 protiv Svalousa. Tunišanski i Južnoafrički velikani su do sada bili rivali šest puta, Esperans vodi sa 2:1 u pobedama. Čak tri meča, zaključno sa poslednjim odigranim 2017. godine, završena su bez golova. Na poslednjih devet utakmica Esperansa u svim takmičenjima došla je igra UG0-2.


VIDAD KAZABLANKA – HASANIJA, 22.00

(Fudbal, Maroko 1)

Samo je pet kola ostalo do kraja prvenstva Maroka, veoma malo vremena za Vidad Kazablanku da ipak uspe da se domogne plasmana u Kup konfederacije. Od Lige šampiona svakako nema ništa, još uvek aktuelni vicešampion Afrike je užasno odigrao u prvenstvu ove godine i ima čak 20 bodova manje od drugoplasirane Radže Kazablanke, odnosno 24 od lidera FAR Rabata. Vidad mora da stigne trećeplasirani Berkan (beži šest poena) ako želi u drugo po kvalitetu kontinentalno takmičenje, ali ni to mu ne garantuje plasman tamo. Jer, Berkan se plasirao u polufinale Kupa konfederacije i ukoliko osvoji to takmičenje imaće pravo da brani tron. Preostalo, drugo mesto za marokanskog predstavnika u tom Kupu konfederacije pripašće osvajaču Kupa Maroka, iz kojeg je Vidad već eliminisan. Vidad je inače peti u prvenstvu, ima dva boda manje od FUS Rabata, a danas mu u goste dolazi Hasanija, koja je 11. na tabeli sa pet bodova više od Muludije i zone ispadanja. Poslednja dva njihova susreta završena su 0:0, a na poslednjih pet nismo videli više od dva gola.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara