Detalj sa meča Zamalek - Al Ahli (©Reuters)
Detalj sa meča Zamalek - Al Ahli (©Reuters)

AFRIKA: Popravni za egipatske velikane, igra se u Južnoj Africi, Etiopiji, Senegalu...

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.05.21. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Adama Siti je trenutno najgora ekipa u šampionatu Etiopije. Na poslednjem je mestu sa samo devet bodova na 19 utakmica. Dire Dava je u donjem delu tabele, ali je u dobrom ritmu, bez poraza je tri utakmice (pobeda i dva remija). Poslednje tri utakmice ovih klubova rešila je Dire Dava u svoju korist, a na sve tri je bilo tri ili više golova.

ETIOPIJA BUNA – VELAJTA DIHA, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je na drugom mestu u elitnoj ligi Etiopije, a čini se da je lider Fasil Ketema nedostižan jer ima čak 15 bodova više. Velajta je na šestom mestu, sa šest bodova manje od Etiopije Bune. Na četiri poslednja međusobna susreta golovi su padali na obe strane (GG). Domaće ekipe su pobeđivale na tri prethodna meča ovih timova.

ORLANDO PAJRATS – BLEK LEOPARDS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Orlando je u krizi. Bez pobede je dva kola. Mamelodi i Amazulu su nedodirljivi na prve dve pozicije, ali treće mesto je dostižno za tim iz Johanesburga. Blek Leopards je bez poraza već tri kola. Orlando je u prvom delu šampionata Južne Afrike poražen od današnjeg rivala u gostima sa 2:0, a pre toga je imao seriju od tri uzastopne pobede.

ŽARAF DAKAR – PIKINE, 18.30

(Fudbal, Senegal 1)

Žaraf je sve bolji kako šampionat Senegela odmiče. Ima tri meča bez poraza. Pikine je takođe u odličnoj formi, sakupio je 13 od mogućih 15 bodova u prethodnih pet kola. Žaraf igra utakmice na mali broj golova. Na četiri vezane je dolazio tip 0-1. I kada igraju ova dva tima pogoci su retki. Na tri od poslednja četiri duela bilo je tip 0-1.

AL ITIHAD – AL AHLI KAIRO, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Šampion Egipta i Afrike Al Ahli ove sezone ubedljiv je kao i prethodne kada se u domaćem prvenstvu prošetao do titule. U novom šampionatau čak dva poraza, od kojih oba u prethodnih pet kola. Branioca krune čeka novi derbi sa Al Itihadom koji ima osam bodova manje od Al Ahlja. Poslednja dva meča ovih timova Al Ahli je rešio u svoju korist.

GAZI EL MAHALA – ENPI, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Oba tima su na sredini tabele, s tim da je Gazi u boljoj formi. Bez poraza je šest utakmica. Enpi ima čak tri poraza u prethodna četiri kola, ali je prošle nedelje pobedom nad Misrom prekinuo crni niz. Na poslednje dve utakmice Gazija i Enpija nije bilo pobednika (1:1, 0:0). Enpi je neporažen protiv današnjeg rivala na sedam uzastopnih utakmica.

VADI DEGLA – PIRAMIDS, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Poslednjim kiksevima Zamaleka i Al Ahlija u trku za titulom u Egiptu mogao bi da se uključi i Piramids, mada lider Zamalek i dalje ima velikh 10 bodova više. Vadi Degla je na pretposlednjem mestu i čeka je grčevita borba za opstanak. Piramids je bez poraza na šest vezanih utakmica u svim takmičenjima. Početkom godine Piramids na svom terenu nije uspeo da pobedi današnjeg rivala, bilo je 1:1. Kada igraju ova dva tima ne pada mnogo golova. Na sedam vezanih bio je tip 0-2 gola.

ZAMALEK – SMOUHA, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Zamalek je i dalje lider šampionata Egipta, ali velikan iz Kaira pokazuje znake slabosti. Na dve vezane utakmice nije pobedio, odnosno bio je remi. Smouha ima samo jedan poraz za 19 kola, ali čak 13 remija. Jedna je od dve ekipe koja je slavila protiv šampiona Al Ahlija. Krajem prošle godine Zamalek je pobedio u gostima Smouhu sa 2:0. Skoro četiri godine Zamalek nije poražen od današnjeg protivnika.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara