Krunisanje fudbalera Dženerejš Futa (©YouTube)
Krunisanje fudbalera Dženerejš Futa (©YouTube)

AFRIKA: Poslednje kolo u Senegalu, šampion "bira" novog drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 09:37

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zimbabve 1)

U toku je 17. kolo šampionata Zimbabvea, šestoplasirani Dinamos dočekuje Jadah. Gosti su tek 13. na tabeli, pali su zato što su izgubili četiri od poslednjih pet utakmica. Sada Dinamos ima osam bodova više od Jadaha, a pre samo nekoliko nedelja gledao mu je u leđa. Domaćinu je seriju od četiri utakmice bez poraza (tri pobede i jedan remi) prekinuo u prošlom kolu Grin Fjul (1:0). Poslednji put su se Jadah i Dinamos sastali u junu prošle godine. Jadah je tada trijumfovao sa 1:0. Bio je to osmi uzastopni njihov susret na kojem je došla igra UG0-2.

AL AHLI KAIRO – EL DAKLEJA, 19.00

(Fudbal, Kup Egipta)

Al Ahli je pre četiri dana konačno nadoknadio sve prvenstvene utakmice, koje je odlagao zbog učešća u Ligi šampiona i Klupskom svetskom prvenstvu, međutim sada mora i meč u Kupu Egipta. Konkretno, susret osmine finala sa El Daklejom. Reč je o ekipi koja je u poslednjem kolu izborila opstanak, pobedom nad Asvanom (4:2) direktno ga je preskočila i gurnula ispod crte. Imali su igrači El Dakleje dve nedelje od tada i da proslave i da se spreme za okršaj sa šampionom Egipta i Afrike. U prvenstvu je Al Ahli kao gost u novembru prošle godine savladao El Dakleju sa 4:1, ali su potom 28. februara u Kairu oni odigrali 1:1. U četvrtfinalu će pobednik današnjeg meča igrati protiv Al Masrija, dok su se u polufinale već plasirali Zamalek, Piramids i Enpi.

LINŽER – DŽENEREJŠN FUT, 19.00

(Fudbal, Senegal 1)

Kompletno poslednje kolo senegalskog šampionata na programu je danas od 19 časova. Najzanimljiviji meč odigraće se u Sent Luisu, Linžer će dočekati novog šampiona Dženerejšn Fut. Domaćin je u obavezi da pobedi danas, ako želi da opstane u ligi, pošto je prvi ispod crte i ima po bod manje od Duanea, Pikinea i Embura. U seriji je od tri uzastopne pobede, ali ni to mu nije bilo dovoljno da pobegne iz crvene zone. Dženerejšn Futu bodovi svakako više nisu potrebni, ima ih 11 više od drugoplasiranog Dijambarsa, ali u seriji je od 11 uzastopnih pobeda i izvesno mu je cilj da trijumfalno okonča godinu. U prvoj polusezoni, početkom aprila, kao domaćin je savladao Linžer sa 1:0. Za sada je izvesno samo da će se Ekselens sledeće sezone takmičiti u drugoj ligi, videćemo da li će mu se pridružiti Linžer ili neko drugi.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

----------


tagovi

AfrikaSenegal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara