Fudbaleri Al Ahlija su prošle godine osvojili Ligu šampiona (©AFP)
Fudbaleri Al Ahlija su prošle godine osvojili Ligu šampiona (©AFP)

AFRIKA: Pretposlednje kolo grupne faze Lige šampiona, tri kluba imaju meč lopte za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 09:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Ovog petka počinje peto kolo afričke Lige šampiona. U C grupi Petro Atletik, predstavnik Angole, danas ima priliku da obezbedi plasman u četvrtfinale. Pobeda i remi mu garantuju mesto među dve najbolje ekipe, pošto je lider u grupi sa osam bodova, Esperans Tunis ima pet, a Etoil Sahel i Al Hilal po četiri. Zanimljivo, Petro Atletik još uvek nije primio nijedan gol, sa Esperansom je odigrao dvaput po 0:0, od Etoil Sahela je bio bolji sa 2:0, a od Al Hilala kod kuće 1:0. Sudance, s druge strane, samo pobeda ostavlja u trci za nokaut fazu, uz tri boda bi protiv Esperansa igrao za prolaz.


MEDIMA – AL AHLI KAIRO, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Neočekivano je izjednačena situacija u D grupi Lige šampiona. Branilac trona Al Ahli je lider D grupe, sa samo šest poena iz četiri kola. Beluizdad i Jang Afrikans imaju po pet bodova, Medima je poslednja sa četiri. Egipatski velikan je jedinu pobedu zabeležio baš protiv Medime, u 1. kolu sa 3:0. Posle toga je vezao tri remija. Medima je sve poene osvojila kod kuće, savladala je Alžirce (2:1) i remizirala sa Jangom (1:1), a ovo joj je poslednji meč u Gani.


ASEK MIMOZAS – SIMBA, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Prvak Obale Slonovače ASEK Mimozas je već obezbedio plasman u nokaut fazu. Sakupio je 10 od mogućih 12 bodova, a danas mu je potreban remi za overu prvog mesta i, barem na papiru, lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Simba ima priliku da obezbedi prolaz ako pobedi u Abidžanu, pošto ima bod više od Džvaneng Galaksija, a dva od najvećeg razočaranja takmičenja, aktuelnog vicešampiona Afrike Vidada. Prvi susret Simbe i ASEK-a, odigran krajem novembra u Tanzaniji, završen je 1:1.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara