Detalj sa meča Džvaneng Galaksija i Simbe (©YouTube)
Detalj sa meča Džvaneng Galaksija i Simbe (©YouTube)

AFRIKA: Prvaci Bocvane i Mauritanije su hit Lige šampiona, Zamalek je prejak za Kup konfederacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 08:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Posle prva dva kola Lige šampiona Afrike prvak Bocvane Džvaneng Galaksi je apsolutni hit. U B grupi trenutno deli prvo mesto sa današnjim rivalom ASEK Mimozasom iz Obale Slonovače, pošto su iz prva dva meča osvojili po četiri boda. Džvaneng je na premijeri šokirao Vidad usred Kazablanke i savladao ga sa 1:0, a potom je kod kuće odoleo pred naletima favorizovane Simbe i osvojio veliki bod (0:0). ASEK je takođe savladao Vidad sa 1:0, samo kod kuće, a pre toga je odigrao 1:1 u Tanzaniji sa Simbom.


NUADIBU – TP MAZEMBE, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Nije senzancija kao pobeda Džvanenga u Kazablanki, ali je prilično blizu. Prvak Mauritanije Nuadibu, najveći anonimus od 16 učesnika grupne fate, u 2. kolu je šokirao egipatskog vicešampiona Piramids i pred svojim navijačima ga je savladao sa 2:0. Došao je tako Nuadibu do prvih bodova, a sada su sve ekipe A grupe izjednačene na tabeli sa po tri poena. TP Mazembe je na premijeri izgubio od Piramidsa sa 1:0, a zatim je istim rezultatom u Lubumbašiju savladao Mamelodi Sandauns.


ZAMALEK – SAGRADA, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Zamalek je prejak za Kup konfederacije, objektivno mu je mesto u Ligi šampiona. Međutim, mora da plati ceh za loše odigrano prošlo prvenstvo, sada učestvuje u drugom po kvalitetu takmičenju na kontinentu. I, jasno, najveći je favorit da ga osvoji, što je pokazao i u prve dve utakmice. Savladao je Abu Salim sa 1:0, pa SOAR kao gost sa 4:0. Sada mu u goste dolazi najveći konkurent za prvo mesto u grupi, predstavnik Angole Sagrada. Gosti imaju tri poena, savladali su SOAR sa 2:0, ali potom su „minimalcem“ poraženi u Libiji. Sagrada i Zamalek su prošle godine bili rivali u grupnoj fazi Lige šampiona, obe utakmice su završene 0:0, a naposletku su oba tima i eliminisana.


ESPERANS TUNIS – PETRO ATLETIKO, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Teško da je iko očekivao da će Petro Atletiko u konkurenciji najbolja dva tima iz Tunisa i sjajnog Al Hilala iz Omdurmana posle prve trećine grupne faze da bude lider C grupe. Međutim, predstavnik Angole je savladao Al Hilal u Luandi (1:0) i Etoil Sahel kao gost (2:0), pa se sada šepuri na vrhu. Esperans je takođe sa 2:0 bio bolji od Etoil Sahela, ali je potom neslavno prošao u Omdurmanu. Iz jedina tri šuta Sudanaca poražen je sa 3:1.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara