Fudbaleri Radže Kazablanke (©Reuters)
Fudbaleri Radže Kazablanke (©Reuters)

AFRIKA: Radža zaseda na tron, ZESKO je glavni igrač, Svolovs ne zna ništa drugo nego da remizira, malo golova u Maricburgu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 09:37

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

NAMUNGO - MTIBVA ŠUGAR, 13.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Izabrane vesti

Biće dramatično u finišu sezone u Tanzaniji kada se radi o borbi za osptanak. Mvadui je skoro otpisan, a Kagera Šugar i Mtibva Šugar su u najlošijim pozicijama. Mtibva danas ima priliku da se izvuče u sigurnu luku, ali mora da pobedi namungo u gostima. Domaćin nije u formi, na poslednja tri susreta osvojio je samo bod, pa šansa postoji. Ipak, ni Mtibva ne briljira, jer je pobedila samo jednom na 11 proteklih mečeva.

MARICBURG - GOLDEN EROUZ, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Jučerašnji poraz Amazulua pruža priliku Golden Erouzu da napadne drugo mesto. Nalazi se na sedam bodova od njega, ali danas ima šansu da se primakne na minus četiri na tri kola pre kraja. Gostuje Maricburgu, koji je u borbi za opstanak, sa samo bodom više u odnosu na Čipu koja je na mestu koje vodi u baraž za preživljavanje. Zajednička stvar obema ekipama je igra na mali broj golova. Maricburg je igrao 0-2 na 10 od prethodnih 11 ligaških mečeva, a Golden Erouz na proteklih sedam.

ZESKO JUNAJTED - NKANA, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

ZESKO Junajted je glavni u Zambiji i tu niko ništa ne može da uradi. Najmanje davljenik Nkana, koja danas stiže na noge lideru. Domaćin je vezao osam pobeda, na vrhu je stekao devet bodova prednosti uz meč manje u odnosu na najbližeg pratioca i teško se piše Nkani, koja je taman prekinula posto od 10 mečeva bez slavlja. Nkana je pretposlednja na tabeli, sa osam bodova zaostatka za zonom bezbednosti.

VAJPERS - URA, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Luda prvenstvena trka u Ugandi. URA i Vajpers vode kolo, razdvajaju ih samo dva boda, dok je Ekspres iza i ima priključak u vidu tri koraka zaostatka u odnosu na drugoplasiranog. URA je u boljoj formi, pošto je neporažena na šest poslednjih ligaških susreta, odnosno ima jedan neuspeh na 16 prethodnih duela. Sa druge strane, Vajpers je nedavno poražen od Ekspresa, a izgubio je i od URA-e sredinom marta. U međuvremenu nije mnogo prosipao bodove i uglavnom je pobeđivao.

KAJZER ČIFS - SVOLOVS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kada u 12 od poslednjih 14 ligaških utakmica odigrate nerešeno, šta može drugo da se očekuje od vas? Remi je drugo ime Svolovsa, koji danas gostuju Kajzer Čifsu u okviru 27. kola prvenstva Južne Afrike. Svolovs je petoplasiran sa tri boda manje od trećeg mesta koje vodi u drugorangirano kontinentalno takmičenje. Čifsi su na 10. mestu sa 11 bodova manje od rivala, a da je u lošoj formi govori podatak da je pobedio jednom na sedam poslednjih mečeva u šampionatu.

RADŽA KAZABLANKA - FUS RABAT, 23.55

(Fudbal, Maroko 1)

Trka udvoje u Maroku ne može da se izbegne. I ove sezone glavnu reč vode Vidad i Radža, koji će izvesno do kraja da se bore za šampionsku titulu. Radža je drugoplasirana sa dva boda manje od velikog rivala, a priliku da zasedne na vrh, makar dok Vidad ne odigra svoj meč, ima već noćas protiv FUS Rabata. Radža je osvojila 10 od mogućih 12 bodova na četiri poslednja duela, dok je FUS Rabat posle dva poraza pobedila i igrala nerešeno.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara