Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Samo Kenijci aktivni, Tusker hita ka kruni, Leopards u krizi

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 08:29

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Bandari je na sedmom mestu šampionata Kenije, dok je domaćin Bidko Junajted trenutno na 11. mestu, bez bojazni oko opstanka. Oba tima su prošle nedelje zabeležila trijumfe u šampionatu ove afričke zemlje. U prvom delu sezone nije bilo pobednika u duelu ovih timova - 1:1. Bidko je samo jednom poražen na prethodnih šest utakmica, a na svom terenu ima dva uzastopna remija.

MATARE JUNAJTED - TUSKER, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Tusker je lider šampionata Kenije. Ima šest bodova više od najbližeg pratioca KCB-a, uz utakmicu više. Matare je na poslednjem mestu sa samo 14 bodova, ali u narednih devet kola ima realne izglede da se spase ispadanja pošto samo jedna ekipa direktno odlazi u niži rang. Matare je vezao dva poraza, odnosno tri u prethodna četiri kola. Lider na šest poslednjih mečeva ima pet pobeda i remi. Tusker je na svom terenu u prvom delu sezone, poslednjeg dana januara dobio današnjeg rivala sa 1:0 golom Luka Namande.

VESTERN STIMA - AFC LEOPARDS, 14.15

(Fudbal, Kenija 1)

Leopards je dugo bio kandidat za titulu, ali je u lošoj formi u poslednjj trećini šampionata Kenije. Ima tri poraza u prethodnih pet kola i zaostaje za Tukserom čak 11 bodova. Vestern Stima je u donjem delu tabele, prvom mestu iznad crte, ali će do kraja prvenstva da strepi za opstanak. Domaćin nije pobedio već četiri kola (po dva poraza i remija). Vestern je jedan od najgorih domaćina u Keniji. Na 12 mečeva na svom stadionu samo je jednom slavio, uz čak sedam poraza. U prvom delu šampionata Kenije Vestern Stima je iznenadila Leopards, dobila u gostima sa 2:0. Kada igraju ovi timovi ne dolazi veliki broj golova. Na sedam vezanih mečeva dolazio je tip 0-2 gola.


tagovi

AfrikaKenijaKenija 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara