Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Senegal na Južnu Afriku za trofej, Vidad opušten, biti ili ne biti za JKT Tanzaniju

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 09:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Poslednje kolo u šampionatu Tanzanije donosi dramu u donjem domu. Mvadui je odavno ispao iz lige, a još dva mesta vode u niži rang. Trenutno su na njima Gvambina i Ihefu, koji su dva, odnosno jedan bod daleko od zone bezbednosti, taman tamo gde je JKT Tanzanija. Danas ovaj tim dočekuje Mtibvu Šugar koja je serijom dobrih rezultata poslednjih sedmica osigurala opstanak. Za JKT Tanzaniju je biti ili ne biti, tri boda joj garantuju zadržavanje u najjačem rangu.

SENEGAL - JUŽNA AFRIKA, 15.30

(Fudbal, COSAFA kup)

U borbi dva kontinentalna teškaša Senegal i Južna Afrika će odrediti pobednika ovogodišnjeg COSAFA kupa. Senegal je preživeo minus iz prvog poluvremena protiv Esvatinija u polufinalu, dok je upravo suprotno Južna Afrika deklasirala Mozambik i našla se u finalu. Senegal je pretrpeo težak početak kampanje COSAFA kupa pošto je pretrpeo poraz od Namibije u uvodnom meču. Odgovorio je sa tri uzastopne pobede nad Mozambikom, Zimbabveom i Malavijem da bi završio na vrhu Grupe B. U međuvremenu, Južna Afrika, domaćin turnira četvrti put zaredom, nije uspela da stigne do finala ni u jednoj od tri prethodne prilike. Savladali su u grupi Bocvanu, Esvatini i Lesoto, kombinovanim rezultatom 6:0.

KOTONSPORT - TONERE, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Lider Grupe B šampionata Kameruna Kotonsport ne blista poslednjih nedelja, prevashodno jer je igrao završnicu Kupa Konfederacija, gde je eliminisan u polufinalu. Bez pobede je na tri vezana susreta, ali ima sreću da ni ostali protivkandidati nisu bili na visokom nivou. Danas Koton ima posla sa Tonereom, koji je sedmoplasiran i polovinu odigranih mečeva je remizirao. Sa druge strane, Kotonsport je neporažen na šest domaćinstava u prvenstvu.

VIDAD KAZABLANKA - ITIHAD TANGER, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Krunisani Vidad može da se u finišu sezone u prvenstvu Maroka opusti i likuje, jer je ostavio najvećeg rivala Radžu iza sebe na bezbednoj razdaljini. Kormilar Fauzi benzarti je u prilici da pruži šansu drugopozivcima, te se ne može sa sigurnošću očekivati da crveno-beli danas pobede Itihad Tanger, bez obzira na činjenicu da je gost van forme. Itihad je u seriji od četiri poraza, ali imaće motiva tim iz Tangera protiv prvaka. Uostalom, pre nepuna tri meseca bacio je Vidad na kolena pobedom 3:2.

KONSTANTIN - KABILIJA, 18.45

(Fudbal, Alžir 1)

Šanse za mesto izlazak na međunarodnu scenu Konstantina i Kabilije gotovo da su svedene na teoriju. Konstantin je osmoplasiran sa 11 bodova manje od trećeg mesta, dok Kabilija ima čak pet mečeva manje od Saure koja je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i zaistaje 12 koraka. Konstantin je neporažen na pet prethodnih duela kod kuće, dok je Kabilija u promenljivoj formi. Poražena je pre osam dana u finalu Kupa Konfederacija od Radža Kazablanke, pa je odmah potom remizirala u prvenstvu sa Husein Dejom.


tagovi

Afrikacosafareprezentacija Senegalareprezentacija Južne Afrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara