Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AFRIKA: U "ligi kečeva" ništa novo, Jang Afrikens ne odustaje od titule, Grin Iglsi obezbedili opstanak

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 21:36

Pregled pojedinih utakmica završenih na afričkom kontinentu

ČIPA JUNAJTED – RIČARDS BEJ (odloženo)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika – plej-aut)

ZESKO – GRIN IGLS 0:0

(Fudbal, Zambija 1)

Ni na trećoj uzastopnoj utakmici ova dva rivala mreže se nisu tresle. Zesko je titulu odavno obezbedio, pa nije ni imao poseban motiv na ovom meču. Grin Iglsi s druge strane jesu, osvojili su bod i dva kola pre kraja obezbedili opstanak.

ENJIMBA – ENUGU RENDŽERS 2:1

(Fudbal, Nigerija 1)

Ne zove se "liga kečeva" tek tako. Bio je ovo deveti trijumf Enjimbe na 12. utakmici na svom terenu, dok je za Enugu Rendžers bio osmi poraz na 13. gostujućem meču. Poveo je domaćin već u 3. minutu, odgovorio je Enugu posle isto toliko, da bi po isteku pola sata igre Olisema Enjimbi doneo novo vođstvo. Ispostaviće se kasnije i pobedu, jer golova do kraja nije bilo.

RUVU ŠUTING – JANG AFRIKENS 2:3

(Fudbal, Tanzanija 1)

I dalje se Jang Afrikens nada tituli. Iskoristio je gost užasnu formu Ruvu Šutinga, naneo mu peti uzastopni poraz i zadržao korak za Simbom, ali će mu biti potrebno čudo da na kraju borbe završi na tronu. Ima tri boda manje i tri utakmice više od lidera, na tri kola pre kraja.

ZAMALEK – ASVAN 3:0

(Fudbal, Egipat 1)

Zamalek ne skreće sa šampionskog kursa. Lider egipatskog prvenstva bez većih problema savladao je Asvan na svom terenu, pa trenutno ima 15 bodova više od drugoplasiranog El Masrija, odnosno 17 više od šampiona Al Ahlija, koji doduše ima i šest utakmica manje. Zamalek je poveo u 34. minutu sa bele tačke, a trijumf je potvrdio tek u završnih četvrt časa igre, kada je postigao preostala dva gola.

AL ITIHAD – LEL MAKASA 2:1

(Fudbal, Egipat 1)

Drugom vezanom pobedom Al Itihad je preskočio današnjeg rivala i nastavio da vrši pritisak na timove iz vrha, sa kojima će se boriti za mesto u kvalifikacijama za Afrički Kup Konfederacija. Sa dva gola u prvoj polovini prvog poluvremena Kamar je trasirao put domaćinu ka trijumfu. Lel Makasa je prepolovila zaostatak sa bele tačke pred odlazak na odmor, ali u nastavku i pored blage inicijative nije uspela do boda.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara