Fudbaleri Al Ahlija brane titulu šampiona Afrike (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija brane titulu šampiona Afrike (©Reuters)

AFRIKA: U žiži Liga šampiona, lopta se kotrlja i u Burundiju, Tanzaniji, Gani, Južnoj Africi, Etiopiji...

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 09:24

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Domaćin je u vrhu elitne lige Tanzanije. Trenutno je četvrti sa 11 bodova manje od lidera Janga Afrikensa. Na poslednje tri utakmice Biašara je sakupila sedam bodova. Polisi je na sredini tabele, ali ekipa može da se pohvali da je u odličnoj formi, bez poraza je već pet kola. Na sva tri meča ovih timova prošle godine bilo je 0-2 pogotka.

MAMELODI (J. Afrika) – BELOUŽDAD (Alžir), 15.00

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Južnoafrički Mamelodi je najbolji tim u Grupi B Lige šampiona. Ima 13 bodova iz pet mečeva i obezbedio je prvo mesto. Alžirskom Belouždadu je ovaj duel mnogo važnji jer se sa Al Hilalom iz Sudana bori za drugo mesto i plasman u narednu rundu najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu. U prvom meču ovih timova Mamelodi je slavio u gostima sa 5:1.

MAZEMBE (DR Kongo) – AL HILAL (Sudan), 15.00

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Mazambe nema nikakve šanse da se plasira u narednu rundu, dok sudanski Al Hilal mora da pobedi u Lubumbašiju i da čeka da alžirski Belouždad ne pobedi najbolji tim u Grupi B, Mamelodi u Pretoriji. U prvom odmeravanju snaga ova dva tima nije bilo golova u Sudanu.

DINAMIK – BUMAMURU, 15.00

(Fudbal, Burundi 1)

Dinamik je imao seriju od tri poraza u šampionatu Burundija, ali je u poslednje dve utakmica sakupio četiri boda. Bumamuru ne zna za trijumf već osam mečeva, a protekle nedelje je poražen na svom terenu od Susongatija čak sa 6:1. U prvom delu sezone u duelu ova dva tima nije bilo pobednika – 2:2. Poslednje dve utakmica Dinamika i Bumamurua su završene kombinacijom GG3+.

EBUSUA DRAFS – ILEVEN VONDERS, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Oba tima nalaze se u donjem delu tabele najbolje lige Gane. Ebusua ima čak tri poraza u poslednjih pet kola, dok je Ileven dobio dva od prethodna četiri meča. Na poslednjim mečevima ovih ekipa ne dolazi veliki broj golova. Gosti imaju niz od sedam utakmica u kojima je dolazio tip 0-2 gola. U prvom delu sezone Ileven Vonders je na svom terenu slavio sa 2:0.

STELENBOŠ – AMAZULU, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Šampion Južne Afrike, uz Egipat, verovatno je najjači na tlu Afrike. Amazulu je u vrhu taabele, na trećem mestu, iza Mamelodija i Golden Erouza. Ima četiri vezane pobede. Stelenboš je bez trijumfa već tri kola, a poslednje dve utakmice je odigrao bez pobednika – 2:2 protiv Kajzera i 1:1 protiv Supersporta. U prvom delu sezone Amazulu je slavio protiv današnjeg rivala na svom terenu sa 2:1. Na poslednje četiri utakmice ovih timova padalo je dva ili tri gola.

SIDAMA BUNA – ADAMA SITI, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Sidama i Adama su u očajnoj formi. Domaćin je vezao pet poraza u šampionatu Etiopije, dok su gosti još gori. Imaju šest vezanih neuspeha, a poraženi su 10 puta na poslednjih 11 utakmica. U prvom delu prvenstva kada je Adama Siti bila domaćin meč je završen bez pobednika. Gosti su poslednji na tabeli. Sidama ima četiri boda više od današnjeg rivala, a najneefikasniji je tim u ligi. Na 14 utakmica samo je postigla osam pogodaka.

AL AHLI (Egipat) – SIMBA (Tanzanija), 21.00

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Egipatski Al Ahli brani titulu šampiona Afrike. Posle pet kola je obezbedio plasman u narednu rundu, ali sa drugog mesta u Grupi A. Prvo je rezervisano za Simbu iz Tanzanije koja je sakupila čak 13 bodova, a na pet utakmica primila je samo jedan gol. U prvom meču u Tanzaniji prvak kontinenta je pao. Bilo je 1:0 za domaćina, pa će Al Ahli želeti da se revanšira lideru.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara