AFRIKA: Vidad čuva lidersku poziciju, na scenu stupaju južnoafrički i marokanski kraljevi remija

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 09:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

SVALOUS – STELENBOŠ, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Svalous je serijom loših rezultata ispao iz borbe za mesto u Ligi šampiona. Sada mu i Kup Konfederacija visi, pošto je pao na peto mesto na tabeli. Svalovs je remizirao na osam od poslednjih devet utakmica, od čega se čak sedam završilo rezultatom 1:1! I Stelenboš, koji se bori za opstanak, postao je poznat po remijima. Ostvario ih je pet u poslednjih devet kola, preostala četiri meča je izgubio. I poslednja dva meča Svalousa i Stelenboša su takođe završeni nerešeno, rezultatima 0:0 i 1:1.

MTIBVA ŠUGAR – MBEJA SITI, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Mbeja Siti je rešio da opstane u ligi. Posle prvih 25 kola je imao samo tri pobede i bio je jedan od glavnih kandidata za drugu ligu, ali onda je neočekivano vezao četiri uzastopna trijumfa. Tih 12 bodova su ga izvukli iz zone ispadanja, sada ima tri poena više od 17-plasirane Gvambine. Mtibva Šugar je sad u težoj situaciji, takođe se bori za opstanak. Na poslednja četiri susreta Mtibva nijednom nije pobedila Mbeju. Viđene su po dve pobede Mbeje i dva remija. Nijednom više od dva pogotka.

ČIPA JUNAJTED – BLUM SELTIK, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Čipa Junajted mora da nastavi sa dobrim rezultatima ako želi da ostane u prvoj ligi. Čipa je u poslednja četiri kola ostvarila po dve pobede i dva remija, a sada joj Stelenboš i bezbedna zona beže jedan bod. Blum Seltik je takođe sebi zakomplikovao situaciju, ostvario je samo jedan trijumf u poslednjih 10 kola. Sedam mečeva je remizirao. Blum Seltik i Čipa su odigrali nerešeno na poslednja tri susreta u Premijer ligi Južne Afrike, dva puta je bilo po 1:1, a jednom 0:0.

EL DŽADIDA – MOGREB, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Borba za opstanak biće žestoka ove sezone u marokanskoj eliti. Nakon nepotpunih 17 kola, timove od desetog do 15. mesta dele samo tri boda. U toj grupi timova su i današnji rivali. El Džadida igra dosta čvrsto, na tri od prethodnih pet utakmica nije primila gol, a u istom periodu postigla je samo dva. Mogreb je bolje pozicioniran najviše zahvaljujući trenutnoj seriji od pet mečeva bez poraza. Pride, gost je tim sa najviše remija u prvenstvu, ima ih čak deset.

VIDAD KAZABLANKA – OLIMPIK SAFI, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Vidad je odličnim startom sezone najavio da bi mogao da preotme titulu Radži, ali je u poslednjih pet prvenstvenih mečeva slavio samo jednom i rival iz Kazablanke mu se ozbiljno približio. Vidad je i dalje prvi, međutim, moraće da podigne formu što pre. Olimpik deluje kao pravi protivnik za to, Vidad ga je dobio na četiri od poslednjih pet međusobnih duela, mada je tim iz Safija neporažen na prethodna dva meča u prvenstvu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara