Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA; Vidad na ispitu protiv bivšeg prvaka, Al Hilal pravo sa "raspusta" u Nigeriju

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.10.21. | 09:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Kakamenga Houmbojzi su otvorili prvenstvo Kenije na najbolji mogući način. Savladali su Polis sa 1:0. Vazito na premijeri nije uspeo da dođe do čitavog plena, protiv Talante je odigrao 1:1, pošto mu je Jakama iz penala u 79. minutu poništio vođstvo. Prošle sezone Houmbojzi su bili na kraju prvenstva šesti, sa 46 bodova, a Vazito deveti sa poenom manje. Bio je lošije plasiran iako je savladao svog današnjeg rivala na oba susreta, sa po 1:0.

KIGALI – MOTEMBA PEMBE, 15.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Vicešampion Ruande, Kigali, blagi je favorit u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Kup konfederacija. U goste mu dolazi Motemba Pembe iz Demokratske Republike Kongo, koji je u međunarodnom takmičenju uprkos tome što je sezonu završio na šestom mestu. Bio je dovoljno dobro plasiran u trenutku kada je bio poslednji rok za prijavu klubova, što je srećno iskoristio. U novoj sezoni je još lošiji, posle tri kola je ostvario samo jednu pobedu i ima četiri poena. Kigali je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Misiri dva puta, sa po 2:1 i 6:0.

PAUER DINAMOS – LUSAKA, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Pauer Dinamos je očajan u novom šampionatu Zambije. Posle šest kola još nema nijednu pobedu, osvojio je tek dva poena i poslednji je na tabeli. U istom tom periodu Lusaka Dinamos još nije doživeo poraz, ali je tek 10. Razlog je taj što je na čak pet utakmica remizirao. Prošle sezone su u direktnim duelima oba tima zabeležila po pobedu, svako na svom terenu. Nerešen rezultat nije viđen na poslednjih šest njihovih okršaja.

NUADIBU – ES SETIF, 16.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Vicešampion Alžira, ES Setif, uz mnogo muke je izbegao blamažu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Deklasirao ga je u Gambiji poluamaterski klub Forčun sa 3:0, pa je u revanšu na svom terenu uspeo da izbori penale i prolaz dalje, ali tek pošto je rival dobio crveni karton. Sada na papiru opet ima lak posao, Nuadibu iz Mauricijusa, koji je do drugog kola kvalifikacija stigao preko Lota iz Benina ukupinim rezultatom 3:1. Biće senzacija ukoliko se Setif ne domogne grupne faze Lige šampiona.

HARTS OF OUK – VIDAD KAZABLANKA, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Jedan od derbija drugog kruga kvalifikacija. Prošlosezonskog polufinalistu Lige šampiona, Vidad Kazablanku, očekuje neugodan dvomeč protiv šampiona Gane, Harts of Ouka. Današnji domaćin je morao da igra i 1. kolo, tamo je savladao Kamsar iz Gvineje sa 2:0. Tim iz Akre je bio šampion Gane 21 put, a osvojio je jednom i Ligu šampiona, 2000. godine. Uz to je još dva puta igrao u finalu. Prošle sezone uopšte nije igrao na međunarodnoj sceni, sada želi da se vrati u elitu sa stilom, ali Vidad je možda ipak nepremostiva prepreka.

RIVERS JUNAJTED – AL HILAL, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ogroman posao je uradio nigerijski predstavnik u Ligi šampiona, Rivers Junajted, u 1. kolu kvalifikacija. Eliminisao je favorizovani Jang Afrikans iz Tanzanije, duplom pobedom sa po 1:0. Sada ga takođe očekuje ozbiljan tim, Al Hilal iz Sudana. Ekipa iz Omdurmana je u prvom kolu eliminisala Fasil Ketemu iz Etiopije, zahvaljujući golu u gostima, ukupnim rezultatom 3:3. Prvenstvo Sudana se završilo mesec i po dana posle nigerijskog, tek 26. septembra, tako da su igrači Al Hilala u malo specifičnoj situaciji, jer ih izuzetno važan dvomeč očekuje u sred „raspusta“.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara