Fudbaleri Vidada (©AFP)
Fudbaleri Vidada (©AFP)

AFRIKA: Vidad u Bocvani za opstanak u Ligi šampiona, hoćemo li videti novo čudo u Mauritaniji?

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 08:38

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Posle remija između ASEK-a i Simbe u petak (0:0) Džvaneng Galaksi i Vidad Kazablanka su dobili novu šansu da osvoje drugo mesto. ASEK je još ranije overio plasman u četvrtfinale, a Simba bi mu se pridružio da je pobedio juče. Ovako, sve je otvoreno, ali preuslov je pobeda danas u Bocvani. Džvaneng ima dva poena manje, očajni Vidad tri. U poslednjem kolu će Vidad igrati protiv Simbe u Tanzaniji, ali ništa mu neće vredeti ako ne bude slavio u Bocvani. Džvaneng je u Kazablanki bio bolji od aktuelnog vicešampiona Afrike sa 1:0.


TP MAZEMBE – PIRAMIDS, 14.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Veoma je uzbudljiva situacija u A grupi. Posle dve trećine tamičenja TP Mazembe i Mamelodi Sandauns imaju po sedam bodova, Nuadibu i Piramids po četiri. Da čitava stvar bude još komplikovanija, u poslednjem kolu će se sastati Mazembe i Mamelodi u Pretoriji. Ekipi iz Demokratske Republike Kongo je zato krucijalno da danas savlada vicešampiona Egipta. Piramids je jedini trijumf u debitantskom nastupu u Ligi šampiona ostvario baš protiv Mazembea u Kairu, sa 1:0. Od tog meča više nije postigao nijedan gol.


NUADIBU – MAMELODI SANDAUNS, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Predstavnik Mauritanije Nuadibu je „uljez“ u ovosezonskoj Ligi šampiona. Veliki je autsajder A grupe, ali nije se obrukao. Štaviše, ako danas bude savladao jednog od glavnih favorita za osvajanje pehara, u poslednjem kolu protiv Piramidsa u Kairu će igrati za prolaz. Sva četiri poena Nuadibu je osvojio kod kuće, savladao je Piramide sa 2:0, a sa Mazembeom je odigrao meč bez golova. Mamelodi je naravno apsolutni favorit, u Pretoriji je pobedio sa 3:0. Međutim, u Africi prednost domaćeg terena često ume da bude presudna...


ETOIL SAHEL – ESPERANS TUNIS, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Tunišanski derbi u okviru C grupe. U petak su Petro Atletik i Al Hilal u Omdurmanu odigrali 0:0, to je bilo dovoljno timu iz Angole da obezbedi četvrtfinale. Dakle, ostala je samo još jedna karta za nokaut fazu, a tri tima konkurišu za nju. Esperans, kao i Al Hilal, ima pet bodova (uz odigran meč manje), dok ih Etoil Sahel prati sa četiri. Domaćin mora da pobedi ako želi da drži sve u svojim rukama. U slučaju remija ili njegovog poraza, ključan za drugo mesto će biti susret Esperansa i Al Hilala u poslednjem kolu.


tagovi

Afrička Liga šampionaAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara