Vezista Crvene zvezde Ričard Odada na debiju u reprezentaciji Kenije (Foto: AFP)
Vezista Crvene zvezde Ričard Odada na debiju u reprezentaciji Kenije (Foto: AFP)

AFRIKA: Zvezdin Odada centralna figura susreta u Najrobiju, Zijeh pravio probleme Maroku, Benin iznenadio

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 23:23

Evo pregleda rezultata najvažnijih utakmica sa afričkog kontinenta

D. R. KONGO – TANZANIJA, 1:1 (1:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Iznenađenje u Kinšasi, domaćin nije uspeo da obori na pleća selekciju Tanzanije. Poveli su Kongoanci u 23. minutu preko iskusnog Dijumersija Mbokanija, ali je radost domaćina kratko trajala - svega 13 minuta. Msuva je poravnao rezultat, a do odmora nije bilo promene. Domaćinu nije pomogao ni bivši igrač Anderlehta Brit Asombalonga, koji je na početku drugog dela odmenio Janika Bolasija.

KENIJA – UGANDA, 0:0

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Ričard Odada je zablistao u debiju za seniorsku selekciju Kenije. Igrač Crvene zvezde na pozajmici u Metalcu, komandovao je veznim redom u komšijskom derbiju sa Ugandom na startu druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i prema opštem mišljenju bio najbolji akter, ne previše zanimljivog, okršaja u Najrobiju.

Opširnije OVDE.

MADAGASKAR – BENIN 0:1 (0:1)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Benin je i bez jednog od najvažnijih igrača uspeo da slavi na gostovanju. Selekcija Madagaskara nosila je ulogu blagog favorita, ali je nije opravdala. Gol odluke pao je u 22. minutu, a postigao ga je bivši napadač Monpeljea i Hadersfilda, sada fudbaler Bresta - Stiv Munije. Odličan početak Benina na startu kvalifikacija za Mundijal.

NIGER – BURKINA FASO 0:2 (0:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Velika je razlika u kvalitetu ovih selekcija, ali se Niger dobro držao u prvom poluvremenu. Ipak, za tri minuta gosti su obezbedili tri boda. Najpre je napadač Šahtjora Lasina Traore pogodio sa kreča u 73. minutu, a potom je centarfor ruskog Ahmata Mohamed Konate postavio konačan rezultat.

MAROKO – SUDAN 2:0 (1:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Jasno, Maroko je bio veliki favorit iako je iz reprezentacije pred početak kvalifikacija odstranjen najbolji igrač Hakim Zijeh, zbog nedoličnog ponašanja. Uspeli su Marokanci da prevaziđu probleme van terena i odrade posao, čini se da ih je zbrka oko fudbalera Čelsija omela da upišu ubedljiviji trijumf. Ožer je u 10. minutu načeo goste iz Sudana, da bi Abdala autogolom na startu drugog dela trasirao put Maroku ka pobedi.


tagovi

Ričard OdadaAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara