Lazar Samardžić (Reuters)
Lazar Samardžić (Reuters)

Agenti radili iza leđa Samardžićima, transfer u Inter nije u opasnosti

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 20:28

Pojedini menadžeri bez autorizacije ispregovarali uslove za srpskog reprezentativca, sada stvar u svoje ruke preuzima agencija LIOS Sports Lazarevog oca

Odjeknula je Italijom vest da je transfer Lazara Samardžića u Inter ugrožen, ugledna Gazzetta dello Sport javila da je njegov otac počeo da menja ranije utanačene finansijske uslove što se Nerazurima nikako nije dopalo te su pregovori udarili u zid. Deo priče jeste tačan, ali ključne stvari su izostavljene.

Otac Lazara Samardžića potvrdio je za Mozzart sport da su pojedini agenti, bez ikakve autorizacije agencije LIOS sport čiji su deo Samardžić senior, advokat i još jedan partner, otišli iza leđa jedinim zvaničnim zastupnicima reprezentativca Srbije te dogovorili svoje uslove sa Interom.

Izabrane vesti

Potom je na pregovore sa čelnicima milanskog velikana došao Lazarev otac i nastala je pometnja, odnosno nerazumevanje dve strane. U međuvremenu je Lazarev oficijelni zastupnički tim predočio Interu da dogovor koji su prethodno napravili sa neslužbenim licima nije i ne može da bude validan.

Kako je predstavnicima prošlosezonskog finaliste Lige šampiona postalo jasno da Samardžić ne menja uslove, otpočeli su novi, pravi pregovori. Otac srpskog fudbalera potrdio je Mozzart Sportu da su stvari sada na pravom kursu i nadamo se da će 21-godišnjak rođen u Berlinu ostvariti transfer karijere.

Podsetimo i na finansijsku formulu koju su prethodnih dana dogovorili Udineze i Inter. Pozajmića Samardžića koštača bi 4.000.000 evra, obavezan otkup još 16.000.000 uz potencijalne bonuse od 2.000.000. Interesantno da je u Udinama već završio mladi napadač Đovani Fabijan koji je takođe deo transfera. Njegova vrednost procenjena je na 4.000.000 evra i ona bi neutralisala troškove pozajmice. U ugovorima se nalazi i klauzula po kojoj bi Inter 2025. godine mogao da vrati Fabijana za 12.000.000 evra.


tagovi

Lazar SamardžićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara